Ezeket a használt autókat keresi a legtöbb magyar, meglepetések is vannak a listán

• 2024. április 06., szombat •
2024 első negyedévében összesen több mint 300 ezer telefonos érdeklődés érkezett a legnépszerűbb hazai használt autókra.
Ezeket a használt autókat keresi a legtöbb magyar, meglepetések is vannak a listán

Saját adatai áttekintésével és összesen több mint egymillió telefonos érdeklődés alapján készítette el legfrissebb, 2024 első negyedévére vonatkozó autópiaci körképét a Használtautó.hu - írja az Origó. A magyar használtautó-vásárlókat az utóbbi hónapokban az alábbi modellek hozták lázba (zárójelben a 2023 első negyedévi rangsorban betöltött pozíciókkal, valamint a telefonos érdeklődések számának változásával):

Az összesített top 10-ben a tavalyi első negyedévhez képest ugyanazok a modellek szerepelnek, és csak apróbb eltérések láthatók. Ezek közül kiemelendő a Skoda Octavia előreugrása és az Opel Corsa iránti érdeklődés visszaesése. A háromévesnél fiatalabb autókat vizsgálva viszont már jóval érdekesebb a kép.

A Skoda Octavia jól látható diadalmenete mellett erre a toplistára már több prémiummárka került. A portál adatai szerint a BMW városi terepjárói állnak az érdeklődés középpontjában, és a tizedik helyre is egy SUV kapaszkodott fel, méghozzá a 2023-as adatokhoz képest igencsak messziről.

Három elektromos modell is van a legnépszerűbb típusok között, amiben óriási szerepet játszhat az elektromos autók egyéves viszonylatban tapasztalt, 14-35 százalék közötti átlagárcsökkenése.

Forrás: origo.hu

közösség

további frisss

lap tetejére