Ez a helyzet a karneváli programokkal

Savaria Történelmi Karnevál Facebook-oldala, Fotó: Mészáros Zsolt • 2018. augusztus 24., péntek •
Összegyűjtöttünk mindent, ami tudható...
Ez a helyzet a karneváli programokkal

Több Olvasónk szegezte nekünk a jogos kérdést: mi lesz a felvonulással?! 

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a Szervezők és mindenki célja alapvetően az, hogy minden programot megtartsanak. Ha épp nem esik, vagy csak csendes eső esik, tehát emberi életet nem veszélyeztet a program (nincs erős szél, villámlás, jégeső, felhőszakadás), akkor az előre meghirdetett programot megtartják, vagy esetleg 10-20 perces csúszással megkezdik. Késleltetett kezdés addig van, amíg a következő programra rá nem csúszik az esőmiatt eltolt produkció.

Fotók: Savaria Történelmi Karnevál Facebook-oldala/Mészáros Zsolt

Amit a Savaria Történelmi Karnevál hivatalos Facebook-oldalán közöltek:

A legfrissebb információk az esti felvonulásról

A péntek délutáni eső négy óra körül elállt, így a karneváli programok folytatódnak. A legfrissebb információk szerint a szervezők úgy készülnek, hogy az este hét órás felvonulást megtartják. A protokoll szerint a résztvevők fél hétkor gyülekeznek, ekkor születik végső döntés arról, hogy elindul-e a menet. Ez attól függ, hogy az előrejelzések ígérnek-e vihart vagy sem két órán belül. Az esti programokat (koncertek stb.) a jelenlegi időjárási adatok alapján szintén megtartják, a rendezők az esetleges változásról a helyszíneken, valamint az internetes felületeken folyamatosan tájékoztatják a látogatókat.

FIGYELEM! SÁRGA RIASZTÁS!!!!
Kedves Vendégeink!
Az Országos Meteorológiai Szolgálat Időjárás-Előrejelző és Veszélyjelző Osztálya szerint egy órán belül megerősödő, viharossá fokozódó széllel, zivatarokkal érkezik a hidegfront. A széllökések jó eséllyel meghaladják az 50-60 km/h-t, de kis valószínűséggel a 70-90 km/-t is elérhetik.
Az esetleges veszélyhelyzetről a későbbiekben a színpadon elhelyezett hangosbemondón keresztül tájékoztatjuk Önöket.
Felhívjuk figyelmüket, hogy veszélyhelyzet esetén a rendezvény-területet a táblákkal jelölt menekülési útvonalakon keresztül tudják elhagyni.
Kérjük, hogy elsősorban a gyermekeket vigyék biztonságos helyre.
Kérjük, hogy jelzésünk esetén azonnal hagyják el a rendezvényterületet.

Köszönjük közreműködésüket!

Az égiek nem fogadták kegyeikbe a karneválozókat pénteken kora délután: az Ausztriából érkező zivatar fél három után elérte Szombathelyt.
Az időjárás miatt törölni kellett a Mini Karnevált, a legkisebbek felvonulását - ezt szombaton délután 4-kor pótolják jó idő esetén.
A szervezők folyamatosan kapcsolatban vannak a meteorológiai szolgálat és a katasztrófavédelem szakembereivel, a kapott információk alapján születik döntés a programok folytatásáról.
A legfrissebb hírek a felvonulásról és a többi műsorról folyamatosan kerülnek ki a Facebook-oldalra.

Esőinformációk a karneváli délutánról:
A Gayer Parkban a mini-felvonulás elmarad, szombaton 16.00 órakor újból megpróbáljuk elindítani az aprók menetét.
A Karneválszínház 16.30-kor elindult, az előadás most is zajlik.
A Magyar Udvarban a 17.00 órára tervezett Boglya koncert elmarad.
A Gayer parkban, a Fórum színpadon, a Sörtéren és a Borok utcájában a meghirdetett program szerint mennek tovább az események. Hasonló a helyzet a Keleti Udvarban és a Művészetek utcájában is.

közösség

további frisss

lap tetejére