Evezés, koffer- és súlyzócipelés - Sawarrior Games szombaton

há • 2023. október 04., szerda •
Nem csupán edzőtermük megnyitásának negyedik évfordulóját ünneplik a színvonalas versennyel, hanem felhívják a figyelmet olyan értékekre is, mint a sport, az egészség és a csapatmunka: negyedszer lesz Sawarrior Games Szombathelyen.
Evezés, koffer- és súlyzócipelés - Sawarrior Games szombaton

A 2020-ban alakult Sport Egymásért Egyesület munkájáról Hangay Péter elnök beszélt a civil sajtóreggelin. Megtudtuk, hogy nemcsak a sport, hanem az egészségmegőrzés is a figyelem középpontjában van náluk. Tavaly például az 1-es típusú cukorbetegség tüneteivel, megelőzésével foglalkoztak egy pályázat kapcsán, de számos más verseny és program is a nevükhöz fűződik házigazdaként és résztvevőként egyaránt.

Október 7-én, szombaton negyedszer szervezik meg a Sawarrior Games elnevezésű programot - részben a Külső-Zanati út 41. szám alatti edzőteremben, részben pedig a parkolóban. Az előzményhez tartozik, hogy az egyesület négy évvel ezelőtt nyitotta meg edzőtermét, korábban nem volt Szombathelyen hasonló lehetőség és verseny, ezt is ünneplik ilyenkor. - Próbáljuk összefogni a kisebb edzőtermek tevékenységét, megyehatáron kívül is, hiszen jönnek Sopronból, Kapuvárról és Győrből is, többen már visszatérő vendégek - tudtuk meg.

Páros verseny lesz a szombati, négy különböző feladatban mérik össze tudásukat a versenyzők: kardiogépek, evezések, súlyemelő technikák, tárcsacipelés lesz a feladatok között külön női és férfi kategóriában. Regisztráció már reggel 8 órától, a verseny 9 órától 14 óráig tart.

közösség

további frisss

lap tetejére