Európa értékválságban van, de a magyarok kirángatnák belőle

há • 2023. november 28., kedd •
Migránstáborok, elhúzódó háború, ukrán gabona, genderpropaganda és eltűnő rezsitámogatás - ezek a főbb veszélyek, amelyek hazánk szuverenitását veszélyeztetik Brüsszelből, s ami miatt Szita Károly a nemzeti konzultáció kitöltése mellett érvelt hétfőn Szombathelyen.
Európa értékválságban van, de a magyarok kirángatnák belőle

Kis híján 30 éve kaposvári polgármester, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, az önkormányzatok szakértője, büszke nagypapa: Szita Károly volt a szombathelyi ŐrvidékHáz vendége hétfőn, és az érdeklődőknek a most kezdődött nemzeti konzultáció hátteréről beszélt. Baráti közegbe érkezett a somogyi politikus, és nem csak a jobboldali szimpatizánsok miatt, dr. Hende Csaba régi harcostársként üdvözölte párttársát.

A szombathelyi országgyűlési képviselő felvezetőjében Julia Grosst, Németország budapesti nagykövetét idézte, aki az országában folyó törvény-előkészítési munkáról szólva nemrég kifejtette:

hamarosan lehetővé tehetik a 14 év feletti németek nemváltását társadalombiztosítási költségen, sőt büntetnék azokat, akik az illető megszólításával később ehhez az "új nemi identitáshoz" nem igazodnak.

Dr. Hende Csaba a nyugat-európaiak értékválságára utalva - egy felmérésre hivatkozva - megemlítette még: már a magukat katolikusnak vallók nagy része sem hisz Istenben. Ugyancsak kimutatta egy kutatás - mondta -, hogy alig akad, akik fegyvert fognának a hazájuk védelmében.

Szólt a belpolitikai aktualitásokról is: a 99 Mozgalmat és a hozzá érkezett külföldi pénzeket említette, megjegyezve, hogy a szervezet egyik alapítója éppen a szombathelyi polgármester. Mint mondta,

dr. Nemény András végre színt vallhatna azzal kapcsolatban, tudott-e a külföldi befolyást sejtető, kétes eredetű támogatásokról.

Az európában zajló társadalmi változások mellett nem csoda, ha a nemzeti szuverenitást alapértéknek tartó magyar kormány komoly vitákra kényszerül az Európai Unió elitjével. Érveik ugyan bőven vannak, de a lakossági felhatalmazást is fontosnak tartják, ezért indult a nemzeti konzultáció, amelyet Szombathelyen Szita Károly magyarázott el.

Megmaradhat-e Magyarország annak, ami a lényege, sikerül-e a külső befolyást hárítani?

- ezeket a kérdéseket vetette fel. Előadása messziről indult, a 2008-as válságtól, amikor a ma tapasztalható káosz elkezdett kialakulni. 2010-től megindulhatott a "gyógyítás", de sorra jöttek a nehézségek, a járvány, a háború, amelyek magukkal hozták a nyerészkedőket, a spekulánsokat is - fogalmazott. Ha ez nem lenne elég, Brüsszel újabb veszélyes tervekkel állt elő, ez derül ki a kommunikációjukból - tette hozzá, amit ki is fejtett. Elmondta, ott azt szeretnék elérni, hogy:

  • Nyissuk ki a határokat, és hozzunk létre migránstáborokat.
  • Háborút akarnak, nem pedig békét, és az orosz-ukrán háború folytatásához pénzt kérnek.
  • Azt igyekeznek elérni, hogy engedjük be a magyar piacra a génmódosított ukrán gabonát - ami tönkretenné a magyar gazdákat.
  • Szeretnék, ha beengednénk az iskolákba a genderpropagandát.
  • Brüsszelből azt kérik, hogy töröljük el a rezsicsökkentést. Így azonban nyolcszoros-kilencszeres energiaárat kellene a magyaroknak fizetniük.

Néhány pontot részletezett, kifejtette, a háborúnak csak vesztesei lesznek, elsősorban Ukrajna, majd Európa, de az USA is kárát látja már. Ugyanakkor világszerte a békepártiak többen vannak. Brüsszel azt szeretné, ha mi úgy táncolnánk, ahogy ő fütyül, az EU pedig úgy táncol, ahogy az USA fütyül - tisztán látszik, mondta. Beszélt az "álszent" szankciókról, az energiabeszerzésekről, a kialakulófélben lévő új világrendről, amelyben

az első helyet nem szívesen engedné át az USA Kínának, ez áll a történések hátterében.

Ami az illegális migrációt illeti, ez ellen már összefogtak egyszer a polgármesterek - idézte fel 2016-ot Kaposvár első embere -, és az akkori nemzeti konzultáció is egyértelmű eredmény hozott, most ismét terítéken van a kötelező kvótarendszer. Utalt rá:

a terrorizmus és a migráció kéz a kézben jár, elég körülnézni Európa nagyvárosaiban.

A Megyei Jogú Városok Szövetsége nemrég petíciót fogalmazott meg az Európai Bizottság elnökének többek között a magyaroknak járó uniós pénzekről, amelyhez a legtöbb magyar polgármester csatlakozott. Szita Károly emlékeztetett: dr. Nemény András se nemet, se igent nem mondott erre, inkább átfogalmazta, és úgy vitte a testület elé.

Pedig a kérdés általában egyszerű, ahogy most is, tudni kell igennel vagy nemmel válaszolni

- fűzte hozzá.

Az Európai Unió eredendően a békéről és a biztonságról szólt - emlékeztetett Szita Károly -, ezzel szemben már a keresztény civilizáció lerombolása zajlik. A nemzeti szuverenitásra problémaként tekintenek, a családokra sincs már szükség. Közben a migráció révén lakosságcserét támogatnak, és a magyar rezsicsökkentést is el akarják törölni - ismertette a politikus, hozzátéve,

ezek közül egyiket sem akarják a magyarok.

Az Uniót belülről kell megváltoztatni, a globalista elit szándéka ellenében, amely foglyul ejtette az EU intézményrendszert - jegyezte meg Szita Károly. Beszélt még a külföldi befolyásról, amely a magyar média világát és a belpolitikai eseményeket éri - többnyire anyagi támogatás formájában. Kihangsúlyozta, vissza kell térni az EU alapelveihez, ezért harcol a kormány, és ehhez kéri a lakosság támogatását - a nemzeti konzultáció kitöltésével. Ez irányt mutat a jövő nyári EP-választásokhoz is - fűzte hozzá.

közösség

további frisss

lap tetejére