Európa-bajnokságra készülő nemzeti csapat vendégeskedik a Haladás Sportkomplexumban

hv • 2024. május 28., kedd •
Rangos, Európa-bajnoki részvevővel zajló mérkőzéseknek ad otthon június elején a Haladás Sportkomplexum – hangzott el a ma délelőtti sajtótájékoztatón.
Európa-bajnokságra készülő nemzeti csapat vendégeskedik a Haladás Sportkomplexumban

-    Örömmel jelenthetem be, hogy a jövő héten és utána három, nemzetek közötti felkészülési labdarúgó mérkőzést rendezünk sportkomplexumunkban- vezette fel a sajtótájékoztatót Gál Sándor, a sportlétesítmény ügyvezető igazgatója. Mint ismertes, stadionunk UEFA 4. kategóriás besorolású, ami lehetővé teszi ilyen rangos meccsek megrendezést. Bizonyára sokan emlékeznek rá, hogy nemrégiben a magyarországi U21-es Európa-bajnokság egyik csoportjának küzdelmei zajlottak itt. Ezen kívül több alkalommal játszottak itt a korosztályos válogatottak valamint a női labdarúgó válogatott is. Bizonyára ezek is közrejátszottak abban, hogy Gelei Károly UEFA és FIFA mérkőzésszervező segítségével most három válogatottat: az albánt, az azerit és a lichtensteinit fogadhatjuk.

-    Sándorral már több éves a kapcsolatom- indított Gelei Károly az egykori kiváló kapus. Még a Covid-járványt megelőzően kezdődött az együttműködésünk, ami nagy örömömre most folytatódhat. Kapcsolataim révén sikerült megnyeri az Ausztriában edzőtáborozó, Európa-bajnokságra készülő albánokat, hogy a kontinenstorna előtti felkészülési találkozóikat játsszák Szombathelyen. Az albán csapatról érdemes tudni, hogy csoportelsőként jutott ki az EB-re, megelőzve Csehországot és Lengyelországot is. A gárdában kilenc Seria A-s játékos is van, de mellettük többen játszanak még topbajnokágokban, például a Chelsea-játékos Broja, vagy a korábbi ferencvárosi közönségkedvenc, a most Granadában futballozó Uzuni. 

-    Szerencsére az albán szövetség fogadókész volt, így június 3-án, hétfőn 20 órakor Lichtenstein ellen, majd 7-én, pénteken 19 órától Azerbajdzsánnal csapnak össze.  Utóbbi gárda, ha már itt van, kérte még egy meccs lekötését cégünktől, amit sikerült tető alá hoznunk. Június 11-én délután négy órakor az azeriek a kazahokkal mérhetik össze erejüket. Ami a jegyeket illeti, azokat a jegymester.hu oldalon lehet megvásárolni illetve lesz helyszíni értékesítés is.

-    Büszkék vagyunk, hogy ránk esett Gelei Károlyék választása, mindenki szombathelyi focirajongót szeretettel várunk! Úgy tűnik, hogy a kiváló hangulat is garantált lesz, hiszen a szomszédos Ausztriában élő albán közösségek tagjai már most készülnek a meccsekre - zárta sajtótájékoztató Gál Sándor.

közösség

további frisss

lap tetejére