Erre vártak a magyar autósok, igazi örömhír

• 2024. április 11., csütörtök •
Kicsit fellélegezhetnek a sofőrök.
Erre vártak a magyar autósok, igazi örömhír

A hazai autósok már mondhatni megszokták, hogy szerdán, illetve pénteken szinte mindig többet kell fizetni a töltőállomásokon az üzemanyagért - írja a Ripost. Az utóbbi hetekben, hónapokban szinte folyamatosan csak drágult a benzin és a gázolaj, sajnos ezen a héten is lecsapott már egy áremelkedés – de most örömhír érkezett.

A Holtankoljak.hu most igazán boldoggá tette a magyar sofőröket, ugyanis a portál információi alapján április 12-től várható egy több forintos árcsökkenés, ami a benzint, illetve a gázolajat is érinti: a benzin esetében literenként átlagosan bruttó 3 Ft lesz az árcsökkenés, a gázolajnál pedig bruttó 5 forint.

Egészen konkrétan péntektől átlagosan bruttó 641 Ft-ba fog kerülni 1 liter gázolaj a töltőállomásokon; 1 liter gázolajért pedig átlagosan 653 forintot fognak elkérni.

A magyar autósok hosszú ideje vártak már erre a pillanatra, hiszen végre kicsit fellélegezhetnek, kivételesen nem drágulás csapott le rájuk, hanem egy frissítő árcsökkenés. Reméljük, hogy jövő héten is hasonló módon alakulnak majd az üzemanyag árak, addig is érdemes mindenkinek péntekig várnia a tankolással.

Forrás: ripost.hu
Fotó: Pixabay

közösség

további frisss

lap tetejére