Érkezik az Európa-bajnok

frisss • 2020. február 19., szerda •
Megkezdi EB-selejtezős sorozatát a magyar férfi kosárlabda válogatott. Sztojan Ivkovics legénysége az Aréna Savariában fogadja Szlovénia legjobbjait.
Érkezik az Európa-bajnok

A válogatott mérkőzésről szóló sajtótájékoztatón a város képviseletében Nemény András elmondta, hogy nagyon büszke a nemzeti csapat szombathelyi oszlopos tagjaira. Nagyon közel áll hozzá ez a sportág és ha teheti ma is kimegy este 6 körül dobni párat. Mi inkább halkan, csendben ajánlanánk polgármester úrnak egy jófajta Haladás - Honvédot, legalább láthatná mennyien kíváncsiak hétközben a szombathelyi labdarúgók Magyar Kupa meccsére, mert szerinte a Haladást már senki sem nézi.

Sztojan Ivkovics mindenekelőtt gratulált a Falco nemzetközi porondon bemutatott meneteléséhez, és kiemelte, hogy ilyen zászlós hajókra van szüksége a magyar kosárlabdasportnak. A szlovénekről szólva elmondta, hogy nagyon erősek, játékosaik többségében elit ligákban és top csapatokban pattogtatnak. Ettől függetlenül persze csak a győzelem lebeg a magyar válogatott szeme előtt, de nehéz meccsre van kilátás.

Gráczer György, a Falco ügyvezetője örömét fejezte ki, hogy a sárga-feketék 4 játékost adnak a nemzeti együttesnek, nevezetesen Perlt, Váradit, Benkét, és Filipovityot. Itt jól hallható és érthető magyarsággal Ivkovics kapitány megjegyezte: "ne próbálj befolyásolni." Gyuri bácsi bízik a jó sorozat folytatásában, hiszen eddig minden válogatott mérkőzés magyar győzelemmel zárult az Arénában. Perl Zozó és Keller Ákos is kellőképpen motivált az EB-győztes szlovének ellen.

A 3200 értékesíthető jegy 90 százaléka már gazdára talált, így minden bizonnyal telt ház előtt, a jól megszokott fergeteges hangulatban feszülnek egymásnak a csapatok.
A labdát csütörtökön 18 órakor dobják fel az Aréna Savariában. 

közösség

további frisss

lap tetejére