Ennyivel nőtt a migránsok által elkövetett erőszakos bűncselekmények száma

• 2023. november 25., szombat •
Németországban a Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA) az első félévben 17 százalékos növekedést regisztrált az erőszakos bűncselekmények számában az előző év azonos időszakához képest. A BKA azt írja a legfrissebb kiadványában:
Ennyivel nőtt a migránsok által elkövetett erőszakos bűncselekmények száma

Németországban jelenleg magas a bevándorlás mértéke. Ennek következtében nő a népesség, és a társadalom egészében növekszik a nem németek aránya. Feltételezhető, hogy sok védelmet kereső ember számos olyan kockázati tényezővel rendelkezik, amelyek valószínűbbé teszik az erőszakos bűncselekményeket.

A hivatal azt is megjegyzi, hogy az erőszakos bűncselekmények esetében a nem német gyanúsítottak számának erőteljesebb növekedése figyelhető meg. Konkrétan ez azt jelenti, hogy míg a németek által elkövetett bűncselekmények száma nyolc százalékkal nőtt, addig a külföldiek körében a növekedés elérte a 23 százalékot. A BKA szerint ez egyértelműen a migrációs nyomás fokozódásának tudható be.

A fiatalkorúak által elkövetett erőszakos bűncselekmények számának növekedése még ennél is jelentősebb. A külföldi gyermekek és fiatalok körében 37 százalékkal nőtt az esetek száma, míg a németek körében – amelybe az összes kettős állampolgár is beletartozik – 12 százalékkal emelkedett.

Eközben az is kiderült, hogy 2023 januárja és októbere között 112 178 ember lépett be illegálisan Németországba. Ennél magasabb számot utoljára 2015-ben, a menekültügyi válság idején mértek a rendőrség szerint. Nem csoda, hogy a bűncselekmények száma is egyre csak növekszik. Az alábbi videón látható esetek szinte mindennaposnak számítanak az országban.

Ez a migráns pedig késsel fenyegeti az egyik társasház lakóit.

A migránsok még fényes nappal is megtámadják az utcán a járókelőket. A következő képsorok tanúsága szerint egy fiatal bevándorló férfi egy másik férfit és a barátnőjét támadta meg.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA-EFE/Marcial Guillen)
Forrás: magyarnemzet.hu

közösség

további frisss

lap tetejére