Elverte válogatottunk az Eb-győztes Szlovéniát!

frisss - fotó: MTI • 2020. február 20., csütörtök •
Küzdött, hajtott, és sokszor csak kínlódott az Ivkovics-legénység, de a legvégén óriásit alakítottak Vojvodáék.
Elverte válogatottunk az Eb-győztes Szlovéniát!

1. Negyed
Feldobást követően a szlovének hozták el a labdát és ők is szereztek vezetést Blazic révén. Vojvoda kezdte meg elsőként hazai oldalon a pontgyártást. Keller duplájával a mérkőzés során először ragadta magához a vezetést az Ivkovics-csapat - 6:4. Aztán jött a kijózanító pofon, ugyanis 8:0-s szériát produkáltak a vendégek - 6:12. Fepu triplája azonban végre beakadt, így 3 pontnyira közelítettük meg az Eb-címvédőt. A negyed vége különösen izgalmas  lett köszönhetően annak, hogy magára talált a válogatott és döntetlenre hozta az állást - 16:16.

2. Negyed
Nikolic trojkájával ismét a szlovéneknél volt az előny. Nem sokkal később Allen újabb pontjaival  sikerült visszavenni a vezetést és Vojvoda kosarával először ment 3 egységgel a magyar csapat. Rendkívül kiegyenlítetté vált a selejtező mérkőzés. Rupnik is feliratkozott a pontszerzők listájára egy gyönyörű trojkával, majd Morgan sikeres büntetőivel 6 ponttal léptek el a vendégek - 24:30. Beragadt a mieink szekere és nem úgy nézett ki, hogy bárki lendíthetne rajta. 24:32-nél időt is kért Ivkovics. A hosszúra nyúlt magyar kosárcsendet Perl törte meg, de addigra kialakult a felek közti 10 pontos különbség. Zúgott, sőt zengett a Ria Ria Hungária, a szurkolókon ezúttal sem múlott semmi. A drukkerek szó szerint életet leheltek az Ivkovics-legénység játékába és szünetre 32:36-ra jöttek fel a mieink.

3. Negyed
Morgan kosara nyitotta a második félidőt, amire előbb Vojvoda majd egy remekbe szabott figura végén Keller válaszolt. Váradi trojkájával pedig már 41:40 ide! Jól jöttek ki a fiúk a folytatásra. Szlovénia azonban váltott és újfent magához ragadta az irányítást. 48:48-nál már sokadjára talpon volt az egész Aréna, de fordítani nem sikerült. 49:54-ről következhetett a végjáték.

4. Negyed
Keller triplájával ismét egál 56:56, teljesen nyílt sisakos volt a küzdelem. A kiélezett helyzetben azonban a szlovének voltak higgadtabbak és pontosabbak, 2 újabb trojkával sokkoltak minket. A vendégekkel ellentétben ma nekünk nagyon nem ültek a triplakísérletek. Ebben a helyzetben létfontosságú volt Perl Zozó hárompontosa, majd Vojvoda kosara azt jelentette, megint egál a meccs 64:64. Filipovityot és Govenst követelte a publikum, azonban előbb kellett volna őket bevetni. Egyikük sem kapott lehetőséget ezen a találkozón. 1 perccel a vége előtt hangrobbanás az Arénában, Váradi trojkájával 72:71 ide! Infarktusos lett az utolsó pár másodperc, hol itt, hol ott volt 1 pontos előny. 4 másodperccel a vége előtt Perl büntetőzhetett, mindkettőt beszórta, 76:75! A legvégső pillanatokban Benke is kiharcolt 2 büntit, egyet tudott értékesíteni és így 2 ponttal legyőzte válogatottunk az Eb-győztes Szlovéniát. Szép volt fiúk, köszönjük!

A végeredmény tehát: Magyarország - Szlovénia 77:75!
 

közösség

további frisss

lap tetejére