Eltiltották a vezetéstől, rendszámot is cserélt - Lehet ezt még fokozni?

• 2023. március 27., hétfő •
Harmincnégy éve tiltották el végleg a vezetéstől, mégis volán mögé ült a pápai férfi, ráadásul másik gépkocsira kiadott rendszám volt az autójára szerelve. Büntetőeljárás indult ellene.
Eltiltották a vezetéstől, rendszámot is cserélt - Lehet ezt még fokozni?

A celldömölki egyenruhások 2023. március 24-én, a délutáni órákban a 8412-es számú úton intézkedtek egy pápai sofőrrel szemben, aki

úgy vett részt autójával a forgalomban, hogy őt a bíróság 1988-ban végleg eltiltotta a vezetéstől.

Az igazoltatás során megállapították továbbá, hogy a gépkocsira a férfi egy másik autó rendszámát szerelte fel és így közlekedett vele. A férfit a rendőrök előállították, gyanúsítottként kihallgatták, és ellene járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett, valamint egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

Kettő, személyi sérüléssel járó baleset történt az elmúlt 72 órában a vármegyei utakon.

Hét anyagi káros balesetnél is intézkedtek a rendőrök.

Egy szombathelyi férfi 2023. március 25-én, a reggeli órákban a 8701-es számú úton közlekedett autójával Szombathely irányába. Haladása során egy jobbra ívelő útkanyarulatban elvesztette uralmát járműve felett és

a vízelvezető árkon keresztül egy kerítésen át a mezőgazdasági területre csapódva állt meg.

A helyszíni szemle adatai alapján megállapítható volt, hogy a sofőr nem használta biztonsági övét. A gépkocsivezető a balesetben – az elsődleges orvosi vélemény szerint – súlyosan megsérült. Az eset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálják.

Kérjük, hogy indulás előtt kapcsolja be biztonsági övét és hívja fel utastársai figyelmét is arra, hogy rögzítsék magukat!

Baleset-megelőzési szempontból kiemelt fontosságú a biztonsági öv, valamint a gyermekbiztonsági rendszer előírásszerű használata. Egy esetlegesen bekövetkező baleset esetén megvédi a járművezetőt és az utasokat is a sérüléstől és csökkentheti a sérülés súlyosságát.

Egy egyitomi állampolgár elektromos rollerrel közlekedett 2023. március 25-én, a délutáni órákban, Szombathelyen, a Bálványkő utcában található kerékpáros és gyalogúton. Haladása során az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva behajtott a 86-os és 87-es számú főutak kereszteződésébe, ahol összeütközött egy ott közlekedő személyautóval.

Az elektromos rollerrel közlekedő 22 éves személy a balesetben – az elsődleges orvosi vélemény szerint – súlyosan megsérült.

Az eset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálják.

Felhívjuk a figyelmüket a gépjárművezetők körültekintően, előzékenyen és a szabályokat betartva, a közúti jelzőtáblák figyelmeztetéseinek eleget téve közlekedjenek!

A közlekedési balesetek elkerülése érdekében felhívjuk továbbá a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben tartsák be a sebességhatárokat! A közlekedési szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat!

Az elmúlt 72 órában az egyenruhások két, olyan sofőrt is igazoltattak, aki szeszes ital fogyasztását követően ültek a volán mögé.

Egy helyi motorost Szombathelyen, egy porpáci gépkocsivezetőt pedig Sárváron igazoltattak a rendőrök. Mindkét járművezetővel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult az illetékes rendőrkapitányságokon.

A Vas vármegyei rendőrök rendszeresen intézkednek ittasan közlekedő, vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel. Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy aki ittasan vezet, nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is.

Forrás: police.hu

közösség

további frisss

lap tetejére