Elszabadult a pokol Európában: most Giorgia Melonit és az olasz államot fenyegették meg a terroristák

• 2023. október 18., szerda •
Őrizetbe vettek kedden Milánóban két, az Iszlám Állam terrorszervezethez tartozó egyiptomi férfit, aki az interneten támadással fenyegette meg az olasz államot és Giorgia Meloni miniszterelnököt.
Elszabadult a pokol Európában: most Giorgia Melonit és az olasz államot fenyegették meg a terroristák

A terrorizmusellenes milánói ügyészség által eddig közölt információk szerint az egyik férfi 50, a másik 40 éves. Egyikük egyiptomi állampolgár, a másik egyiptomi származású olasz, mindketten takarítóvállalatok dolgozói - olvasható az ATV-n. Milánóhoz közeli otthonukban vették őrizetbe őket - tudósít az MTI.

A rendőrség 2021 óta megfigyelés alatt tartotta aktív internetes tevékenységüket: többek között videofelvételen örökítették meg, amint hűséget fogadtak az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek. Pénzt gyűjtöttek és utaltak át az Iszlám Állam tagjainak özvegyei számára Palesztinába, Jemenbe és Szíriába. Pénzt küldtek a terrorszervezet egyik feltételezett tagjának is, emellett örömmel kommentálták a terrorszervezet által elkövetett öldökléseket és merényleteket.

Súlyos fenyegetéseket osztottak meg egymás között, ezekben a Nyugat, az olasz állam és a kormányfő elleni támadásokról írtak

Őrizetbe vételüket a milánói hatóságok azután rendelték el, hogy a Hamász terrorszervezet október 7-i izraeli támadása nyomán Olaszországban is szigorították a nemzetbiztonsági ellenőrzéseket. Az ügyészség szerint a két egyiptomi nem állt kapcsolatban a Brüsszelben hétfő este merényletet elkövető tunéziai férfival.

Forrás: atv.hu

közösség

további frisss

lap tetejére