Elsüllyedt egy turistahajó Olaszországban, többen meghaltak

index.hu • 2023. május 29., hétfő •
Felborult, majd elsüllyedt egy több mint 20 utast szállító hajó Olaszországban vasárnap este. A tragédiát egy hirtelen támadt forgószél okozta. A hatóságok vizsgálják a kapitány felelősségét, a helyi polgármester szerint az előrejelzések nem mutattak vihart aznap estére.
Elsüllyedt egy turistahajó Olaszországban, többen meghaltak

Négy ember meghalt az észak-olaszországi Maggiore-tónál történt hajóbalesetben. Az MTI beszámolója szerint a 16 méteres hajón születésnapi ünnepséget tartottak vasárnap este, amikor egy hirtelen támadt forgószél felborította a vízi járművet, amely elsüllyedt - írja az index.hu.

A TRAGÉDIÁBAN KÉT FÉRFI ÉS KÉT NŐ VESZTETTE ÉLETÉT.

Tizenkilenc utasnak sikerült a partra úsznia, ők nem szenvedtek súlyos sérüléseket. A hajót 16 méter mélyen találták meg a búvárok – közölte a tűzoltóság a Twitteren, hozzátéve, hogy a keresést egy helikopter is segítette.

A BBC meg nem erősített információi szerint a hajó utasai britek, olaszok és izraeliek voltak. A kapitány felelősségének megállapítása érdekében vizsgálat indult. A tó északi partján fekvő Varese város polgármestere, Giovanni Buzzi azt mondta, hogy az előrejelzések nem említettek aznapra vihart.

Kép: cnn

közösség

további frisss

lap tetejére