Elpusztult a világ leghíresebb mémkutyája

• 2024. május 25., szombat •
„Biztos vagyok benne, hogy Kaboszu volt a legboldogabb kutya a világon” – írta búcsúposztjában gazdája.
Elpusztult a világ leghíresebb mémkutyája

Tizennyolc éves korában elpusztult Kaboszu, az a siba inu fajtájú kutya, aki a népszerű doge-mémet és a hasonló nevű kriptovalutát is inspirálta – jelentette a Sky News hírportál pénteken.

„Mindenkinek, aki szerette Kaboszut, ő május 24-én reggel átment a szivárványhídon - írja a Mandiner. Kaboszu nagyon békésen, szenvedés nélkül távozott, mintha elaludt volna, miközben simogattam” – írta Szato Acuko, a kutya gazdája a közösségi oldalán.

Vasárnap vesznek tőle végső búcsút

Kaboszut 2008-ban fogadta örökre gazdája, egy japán tanárnő, majd a kutyáról készült vidám fotósorozat tette híressé a Reddit online közösségi platformon, a képből pedig az egyik legtöbbet felhasznált internetes mém lett. Később Kaboszu fotója ihlette az igen népszerű "Dogecoin" nevű kriptovalutát is, majd 2021-ben 4 millió dollárért (1,42 milliárd forint) kelt el arcékpe nem helyettesíthető tokenként (NFT)

Kaboszu kutyaévekben matuzsálemnek számított, már 18 éves volt,

 leukémia és májelégtelenség is gyötörte. Búcsúztatását vasárnap tartják majd.

„Biztos vagyok benne, hogy Kaboszu volt a legboldogabb kutya a világon. Ez engem tesz a világ legboldogabb gazdájává. Szeretném kifejezni a legmélyebb hálámat mindenkinek, aki sok szeretetet küldött nekünk” – mondta Szato.

Magyar tartalomkészítők is használták a képeit

Kaboszu nem ismeretlen a magyar internetfelhasználók előtt sem. 

Politikai szembesítő posztokban is időről időre előkerült.

Május elején többek közöttt a Konverzió is előrukkolt egy olyan montázzsal, melyben Magyar Péter kijelentéseit figurázta ki, azt követően, hogy a Tisza Pártnak nem sikerült megyei listákat állítania. 


Nyitókép: Philip FONG / AFP
Forrás: mandiner.hu (MTI/Mandiner)

közösség

további frisss

lap tetejére