Eljárás indul a Dikh TV ellen

• 2023. szeptember 22., péntek •
Termékmegjelenítésre vonatkozó szabály be nem tartása és hatósági határozatban megállapított, műsorstruktúrával kapcsolatos követelmények nem megfelelő teljesítése miatt indul eljárás a Dikh TV országos kereskedelmi televízió és két helyi rádiócsatorna szolgáltatójával szemben – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa csütörtökön az MTI-vel.
Eljárás indul a Dikh TV ellen

A Dikh TV országos vételkörzetű kereskedelmi televízió május 11–17. közötti adáshetét vizsgálva a Médiatanács megállapította, hogy a médiaszolgáltató nem tett eleget az általa vállalt szórakoztató zenei tematika arányára vonatkozó vállalásának, valamint nem tartotta be a közszolgálati műsorszámok közlésére szánt minimális műsoridőt sem - írja az Index. Ezenfelül

MÁJUS 12-ÉN A TELEVÍZIÓ EGYIK DÉLUTÁNI MŰSORÁNAK TARTALMA NEM FELELT MEG A TERMÉKMEGJELENÍTÉS SZABÁLYAINAK. A MÉDIATANÁCS TEHÁT ELJÁRÁST INDÍT AZ ORSZÁGOS KERESKEDELMI TELEVÍZIÓ SZOLGÁLTATÓJÁVAL SZEMBEN.

A Budaörs Rádió műsorainak hatósági ellenőrzése alapján a június 26-án sugárzott délelőtti – a médiaszolgáltató jelzése alapján termékmegjelenítést tartalmazó – műsorszámban olyan direkt rekláminformációk hangoztak el, amelyek alkalmasak lehettek arra, hogy közvetlenül felhívják a hallgatókat az ismertetett szolgáltatás igénybevételére. Ezért a vizsgálat nyomán a helyi vételkörzetű kereskedelmi rádió szolgáltatója ellen hatósági eljárás indul.

Az Eger 100,7 MHz-en sugárzó, 100,7 – BEST FM néven működő, helyi vételkörzetű kereskedelmi rádió július 22–28. közötti adáshetének vizsgálata alapján a médiaszolgáltató nem tett eleget a közszolgálati célokat szolgáló, a helyi közélettel foglalkozó tartalmak, valamint a szöveg és a zene arányára vonatkozó, hatósági szerződésben megállapított vállalásának. A Médiatanács közigazgatási hatósági eljárást indít a szolgáltatóval szemben.

A Médiatanács heti üléseinek teljes napirendje megtalálható a testület honlapján, ahogy az ülésekről készült jegyzőkönyvek, illetve valamennyi határozat is.

Forrás: index.hu

közösség

további frisss

lap tetejére