Elindult Neményék önfényezése

Székely • 2024. április 11., csütörtök •
Ha vicces szeretnék lenni, akkor azt is írhatnám, hogy a hétvégi szombathelyi Spartan Race akadályversenyre biztosít „remek” pályát Nemény András és a baloldali városvezetés. Az utcákat gyalogosan vagy autóval járva kátyúkból, töredezett úttestekből ugyanis nincsen hiány. De sebaj, mert az „Éljen Szombathely” álcivil szervezet koalíciója kampány üzemmódba kapcsolt!
Elindult Neményék önfényezése

S hogy mindezt mire alapozom? Nos, nem kell túlságosan figyelmesnek lenni, hogy Szombathely utcáin közlekedve feltűnjön Neményék egyik „leleményes” újítása: a leromlott, szégyenletes állapotú utcák és utak felújításának - öt év regnálás után észbe kapva - végre nekiálltak, tehát elkezdtek dolgozni. S ki tudja, mi okból, de viszkető szükségét érzik, hogy ezt még külön közöljék is a szombathelyiekkel. Úton-útfélen feltűnő táblákon hirdetik: „Ezt az utat felújítjuk!” 

Hmmm. Önmagában már az elgondolkodtató, hogy ezt miért kell hirdetni? A vendéglő konyhájára sem írják ki, hogy „Itt a szakács főz”, de a fodrászüzletre sem teszik ki, hogy „Itt hajat vágunk!” Ez azonban csak az egyik probléma. A nagyobb baj az, hogy miközben súlyos milliókat dobtak ki feleslegesen (lásd például Savaria Fórum köztéri reklámozása), haverokat stafíroztak ki és ültettek zsíros állásokba (László Győző alpolgármester felesége, Kovács Előd kabinetfőnök felesége, Farkas Balázs  tv-szakértése, Marton Zsolt drága piaci látványfőzése stb.), eközben az utakra már nem jutott. Most meg van képük fényezni magukat olyasmi miatt, aminek természetesnek kellene lennie!

Valószínűleg a baloldalon érzik, hogy a szombathelyi polgároknak elfogyott a türelmük út ügyben, és most egyszerre akarnak mindent bepótolni. Az itt élőket azonban nem lehet becsapni, s némi humorérzékkel számos helyen ki is egészítették az ominózus táblákat, véleményüket kifejezve, miszerint: „Öt évetek volt rá!”

S ez nagyon igaz, pedig - mint az a fent leírtakból is kiderül - pénz, paripa, fegyver eddig is volt. Igaz, kampány az nem…


 

közösség

további frisss

lap tetejére