Elhunyt Matthew Perry, a Jóbarátok Chandlerje

mandiner.hu • 2023. október 29., vasárnap •
A színész 54 éves volt.
Elhunyt Matthew Perry, a Jóbarátok Chandlerje

Elhunyt Matthew Perry, aki a Jóbarátok című sorozatban Chandlert alakította. A színészt Los Angeles-i otthonában, sajtóhírek szerint egy jakuzziban találták meg, és a jelenlegi információk alapján nem találtak idegenkezűségre utaló nyomot.

Perry 1969. augusztus 19-én született, Montrealban és Los Angelesben nőtt fel. Gyerekszínészként kezdte, de a nagy áttörést az jelentette, amikor beválogatták az 1994-ben indult Jóbarátok (Friends) című sorozatba, amelyben Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Courteney Cox, David Schwimmer és Matt LeBlanc volt a többi főszereplő. A sorozatot 1990-től 2004-ig vetítették, az utolsó adást az Egyesült Államokban 52,5 millió néző látta, amellyel a kétezres évek legnézettebb sorozatának számít, írja a BBC nyomán a mandiner.hu.

A Warner Bros így búcsúzik tőle: „Megrendültünk kedves barátunk, Matthew Perry halála miatt. Matthew hihetetlenül tehetséges színész volt, és kitörölhetetlen része a Warner Bros. Television Group családjának. Komikusi zsenialitásának hatása világszerte érezhető volt, és öröksége sokak szívében él majd tovább. Ez egy szívszorító nap, és szeretetünket küldjük a családjának, szeretteinek és minden hűséges rajongójának.”

Nyitókép: CHRIS DELMAS / AFP

közösség

további frisss

lap tetejére