Életet mentettek a makói piacon

• 2023. július 18., kedd •
A makói piacon lett rosszul egy idős férfi. A helyszínen tartózkodó mentésirányítónak és egy elsősegélynyújtónak hála sikerült újraéleszteni a már nem lélegző beteget.
Életet mentettek a makói piacon

A makói piacon vásárolt barátaival az a 65 év körüli férfi, akihez tegnap kérték a mentők gyors segítségét – olvasható az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán. Az idős férfi először csak enyhébb rosszullétre panaszkodott, majd hirtelen teljesen legyengült - írja az Index.

Leült pihenni egy kicsit, majd hirtelen eldőlt, és nem mozdult. Több szemtanú is azonnal a beteg segítségére sietett, köztük egy fiatal elsősegélynyújtó is, aki tudta, mit kell tennie.

A FIATAL FÉRFI RÖGTÖN MENTŐT HÍVOTT, ÉS EGY MENTÉSIRÁNYÍTÓVAL KÖZÖSEN MEGVIZSGÁLTÁK A FÉRFIT, AKI EKKOR MÁR NEM LÉLEGZETT. AZONNAL ÚJRAÉLESZTÉS KEZDŐDÖTT A PIAC KÖZEPÉN. A MENTŐSÖK PERCEKEN BELÜL MEGÉRKEZTEK, ÉS FOLYTATTÁK AZ ÉLETMENTÉST.

A mentés közben többen felajánlották a segítségüket, köztük egy volt mentődolgozó is. A piac árusai eközben igyekeztek távol tartani a kíváncsi vásárlókat, akik aggódva figyelték az eseményeket, és többen imádkoztak is a betegért.

Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, és férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Forrás: index.hu
Fotó: promenad24.hu

közösség

további frisss

lap tetejére