Életét adta a gyermekéért: a romok alatt szülte meg babáját egy édesanya

• 2023. február 07., kedd •
A fájdalmas felvételen látható, ahogy a kisbaba első lélegzetvételét a borzalmas pusztítás közepén veszi.
Életét adta a gyermekéért: a romok alatt szülte meg babáját egy édesanya

Ahogy arról a Ripost is beszámolt, borzalmas földrengés pusztított Törökországban és Szíriában. A romok alatt több ezer ember lehet, a világ minden tájáról érkeznek a mentőalakulatok - közöttük a magyar Hunor csapat már meg is érkezett a helyszínre - írja a Ripost

A borzalmak közepén egy csoda is történt: egy kisbaba jött a világra a romok alatt. Édesanyja éppen a földrengés ideje alatt kezdett el vajúdni a szíriai Jenderesben. Még világra hozta kisbabáját, majd meghalt. A babát az egyik mentős emelte ki a romok közül, első lélegzetvételét a pusztítás közepén veszi. A gyermek édesapja is a romok alatt lelte halálát.

Mára több mint 5000 ember halt meg, és a földrengés több száz épületet tett egyenlővé a földdel, az évszázad egyik leghalálosabb természeti katasztrófája következtében. A kezdeti rengést helyi idő szerint hétfő délután egy újabb, 7,7-es erősségű követte. Ma a harmadik 5,7-es erősségű földrengés rázta meg Kelet-Törökországot, miközben a mentők puszta kézzel ástak a romok között.

Fuat Oktay török ​​alelnök egy sajtótájékoztatón az "évszázad katasztrófájának" nevezte a földrengést, mivel a halottak száma elérte az 5000-et.

„Az unokám másfél éves. Kérem, segítsen nekik... A 12. emeleten voltak”

 – mondta Imran Bahur az AP-nak, miközben sírva fakadt a törökországi Adana városában, lerombolt lakóháza mellett.

Ali Husszein Rasid, egy 49 éves segélymunkás a Mirrornak így nyilatkozott Aleppóból: "Hajnali 3-kor az emberek kirohantak a házakból, amelyek kártyavárként omlottak össze. Nem voltak eszközeink, a puszta kezünkkel kezdtünk el kaparni a romok alatt maradtak után. Megdöbbentő volt. Nem lehet leírni".

Fotó: AFP
Forrás: ripost.hu

közösség

további frisss

lap tetejére