Ekler Luca elképesztő: Három nap alatt két világbajnoki cím!

hv • 2024. május 21., kedd •
Ahogyan múlt héten megírtuk, a tavalyi Év Parasportolója, a szombathelyi Ekler Luca érmekért utazott Japánba a paraatlétikai világbajnokságra. Nos, céljai nem is teljesülhettek volna jobban: két számban két világbajnoki címet szerzett, s mindezt három nap alatt!
Ekler Luca elképesztő: Három nap alatt két világbajnoki cím!

A paralimpai bajnok két számra nevezett a kóbei világversenyen. Szombaton elsőként 100 méteres síkfutásban indult, ahol az előfutamok során a második legjobb idővel kvalifikálta magát a női T38-as versenyzők 100 méteres síkfutásának döntőjébe. A fináléban, szenzációs teljesítményt nyújtva elsőként szakította át a célszalagot. 12.85 mp időeredményével megérdemelten állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

A TFSE atlétája ma délelőtt már a távolugrás döntőjében volt érdekelt. Mint a versenyszám címvédője esélyeshez méltó versenyzéssel sanszot sem adott a többieknek. a hatból négy érvényes ugrása volt, amelyek közül bármelyikkel megnyerte volna a versenyt. A legnagyobbat, 5,63 métert a második sorozatban ugrotta, ami világbajnoki csúcs is! A 25 éves Ekler Luca a 2019-es dubaji és tavalyi, párizsi vb után sorozatban harmadszor lett bajnok, és ebben a számban nemcsak világbajnoki, hanem paralimpiai címvédő is. A vb után sok ideje nem lesz pihenni, hiszen augusztus végén következnek Párizsban a paralimpiai játékok, ahol reményeink szerint folytatja nagyszerű sikersorozatát.

közösség

további frisss

lap tetejére