Éjszakai futással indult útjára a Sportoló Nemzet Program a Puskás Arénában

MTI • 2023. október 01., vasárnap •
Több mint háromezren vettek részt szombat este a LED'S RUN elnevezésű közösségi sporteseményen, amelyet a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága és a Nemzeti Sportügynökség szervezett.
Éjszakai futással indult útjára a Sportoló Nemzet Program a Puskás Arénában

A LED'S RUN éjszakai futás a Sportoló Nemzet Program első közösségi sportrendezvénye volt, amely minden korosztályt megszólított.

A szervezők egy ikonikus létesítmény, a Puskás Aréna rendhagyó kinyitásával kívánták megmutatni az érdeklődőknek a mozgás, a sport örömét.

A rendezvényre - az államtitkárság közleménye szerint - 3300 résztvevő regisztrált, akik a versenyközpontban a rajtszám átvételekor egyedi technikai pólót és világító eszközöket - karkötőt, szemüveget, habrúdat - kaptak, amivel futás közben beragyogták a Puskás Arénát.

"Nagy öröm, hogy ilyen sokan részt vettek az eseményen, ebből is látszik, mekkora igény van a közösségi sportélményekre. A jövőben még több ilyen és ehhez hasonló programmal készülünk, megnyitva a nagyközönség előtt a Nemzeti Sportügynökség sportlétesítményeit. Mindezekről a Sportoló Nemzet Klub tagjait elsőként fogjuk értesíteni, érdemes tehát csatlakozni.

A klubtagságot igazoló kártyával már október elsejétől számos kedvezmény igénybe vehető,

legyen szó sportlétesítményekbe vagy sporteseményekre való kedvezményes belépésről" - mondta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, aki maga is rajtvonalhoz állt az esti futáson.

A versenyzők két táv közül választhattak, a rövidebb 1,5 kilométeres útvonalat elsősorban családok teljesítették, a gyakorlottabb futók pedig az 5 kilométeres távon bizonyíthattak.

Az útvonalakon olyan helyekre is eljuthattak a résztvevők, ahová egyébként belépőjeggyel nincs lehetőségük:

lemehettek a kispadokhoz, a pálya szélére, majd onnan fel a Puskás Arénának a legmagasabb bejárható pontjára, amely egy közel egy kilométeres kör.
A rajt pillanatában LED-artisták látványos előadással engedték útjára a tömeget. Az útvonalon több érdekességgel is találkozhattak a futók, az esemény teljes időtartama alatt pedig Metzker Viki sztár DJ gondoskodott a hangulatról. A futás mellett egyéb programokkal is készültek a szervezők: volt teqball, reflexpálya és reflexfal, valamint az érdeklődők közelebbről is megismerkedhettek a Sportoló Nemzet Programmal.

A Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága a Nemzeti Sportügynökség közreműködésével indította el a Sportoló Nemzet Programot, amelynek célja a lakosság sportaktivitásának növelése.

Nem kampányszerűen, hanem életvitelszerűen, egy egész életen át, rendszeresen és szervezett keretek között.

A Sportoló Nemzet Program alapvetése, hogy nem az emberek sportolással kapcsolatos gondolkodását kell megváltoztatni, hanem olyan körülményeket és lehetőségeket kell biztosítani, hogy a mozgás könnyen beilleszthető legyen a mindennapi életvitelbe, a komfortzónán belülre kerüljön - azaz legyen az élet természetes része. A program mottója: "Sport egy életen át!"

közösség

további frisss

lap tetejére