Egyre többen választják a magánegészségügyet Magyarországon

• 2023. november 28., kedd •
A pandémia hatására több tízezren fordultak a privát szektor felé, a magyarok közel kétharmada vesz igénybe magánegészségügyi szolgáltatást. A fokozódó igénnyel együtt megnőhet a magán-egészségbiztosítást kötők száma is.
Egyre többen választják a magánegészségügyet Magyarországon

Az EY felmérése szerint az elmúlt két évben közel húsz százalékkal nőtt a magánegészségügyi rendszert használó magyarok aránya. Az emberek ugyanis úgy vélik, a magánegészségügy gyorsabb, itt az orvos-beteg kapcsolat kölcsönös bizalmon alapszik, valamint a környezet is jóval minőségibb - írja az Index.

Az EY hangsúlyozza, a fokozódó igény ellenére jelenleg a magyarok töredékének, mindössze 12 százalékának van magán-egészségbiztosítása, illetve 50 százalékuk csak a munkáltatók által kötött szerződéseken keresztül jut hozzá.

A felmérések alapján azonban fordulat várható, ugyanis

A LAKOSSÁG TÖBB MINT EGYHARMADA NYITOTT LENNE ARRA, HOGY MAGÁN-EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁST KÖSSÖN.

Egy szakorvosi és laborvizsgálatot tartalmazó alapcsomagért 38 százalék legalább havi 6 ezer forintot kifizetne, míg

EGY ÁTFOGÓBB, KÓRHÁZI ELLÁTÁST IS TARTALMAZÓ CSOMAGÉRT A VÁLASZADÓK NEGYEDE AKÁR 10 EZER FORINT FELETTI ÖSSZEGET IS ELKÖLTENE HAVONTA.

A magánbiztosítástól a megkérdezettek elsősorban azt várják el, hogy néhány napon belül kapjanak vizsgálati időpontot, és több helyszínen éjjel-nappal orvosi ügyelet álljon a rendelkezésükre.

Az emberek szerint egy magán-egészségbiztosítás elsősorban arra szolgál, hogy fedezze a biztosított egészségügyi ellátásának költségeit, valamint a magánszolgáltatásokat ingyenesen vehesse igénybe.

A kutatások alapján leginkább a fiatalabb korosztály nyitott a magánegészségügyi szolgáltatásokra. 


Forrás: index.hu
Egyre többen választják a magánegészségügyet Magyarországon

közösség

további frisss

lap tetejére