Egygólos fájó vereség az osztrákoktól az Eb-n

• 2024. január 19., péntek •
A magyar férfi kézilabda-válogatott 30–29-re kikapott Ausztriától az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában.
Egygólos fájó vereség az osztrákoktól az Eb-n

A csoportjából simán továbbjutott a magyar válogatott az Eb-n, Montenegró és Szerbia legyőzésével már két fordulót követően bejutott a középdöntőbe az olimpiai kvalifikációs tornán, ám most csütörtök délután jött a neheze. A középdöntőben igazi nagyágyúk, az osztrákok, a horvátok, a németek, a franciák következnek a mieinknek - írja a Mandiner.

Bizakodásra adott okot a csütörtöki Ausztria elleni mérkőzés előtt, hogy az Európa-bajnokság csoportkörében a horvátok után Bánhidiék voltak a leghatékonyabbak, 131 lövésünk után 86-ból lett gól, ami 65,6 százalékos teljesítmény. Azért az osztrákok sem voltak sokkal lemaradva tőlünk, náluk az arány 142/92 volt, ami 64,8 százalékos mutató. De összességében kijelenthettük, volt okunk az optimizmusra a sógorok elleni meccs előtt.

És Chema Rodríguez együttese nem is változtatott ezen, rögtön az első támadásából betalált, s Ancsin Gábor rögtön duplázott is a kölni meccsen. 

A 3–0-s vezetésünk után mindkét oldalon potyogtak a gólok, de mi voltunk folyamatosan előnyben. Az osztrákok első időkérésénél, a 14. percben 8–5-re vezettünk. 

A 23. percre azonban elolvad a háromgólos előnyünk, és Ausztria kiegyenlített (13–13). Innentől fej fej mellett estek a gólok. A szomszédok azzal próbáltak előnyhöz jutni, hogy lehozták a kapusukat, s így egy emberrel többen támadtak, de ez nem mindig jött be, sőt, Rosta Miklós középkezdésből büntetett, amíg üres volt az osztrák kapu. Jobbak voltunk, de sajnos nem tudtunk előnnyel menni a félidőre, mert az utolsó másodpercben Lukas Hutecek egyenlített (17–17).

FÁJT, HOGY NEM TUDTUNK ELŐNYT SZEREZNI AZ ELSŐ JÁTÉKRÉSZBEN, MERT VEZETTÜNK MÁR NÉGGYEL IS 8–4-NÉL, UGYANAKKOR AZ ELLENFÉL AZ EMBERELŐNYEIT JOBBAN HASZNÁLTA KI (0–3).

A szünet és az eredmény azért nem törte meg a lelkesedésünket, s a 35. percbe aztán végre megint kettővel mentünk (20–18) Máthé Dominik góljával. Ám ezután sem tudtuk lerázni Ausztriát, amely a 41. percben sokadjára egyenlített (20–20), és sajnos két perccel később, a meccs során először, a vezetést is átvette. Szerencsére az ellenfél is sokat hibázott, így a félidő derekán egál (24–24) volt az állás. Futottunk az eredmény után, és Bartucz László hatalmas védéseinek volt köszönhető, hogy az osztrákok nem húztak el jobban. Öt perccel a vége előtt egyenlő (26–26) volt az állás, de a játék képe alapján lehetetlen volt megmondani, ki fog ünnepelni a végén. Persze reménykedtünk, hogy mi leszünk azok, de sajnos pontatlanok és könnyelműek voltunk. Az utolsó percben Fazekas Gergő még egyenlített, de Mykola Bilyk mégis válaszolni tudott a vég előtt, így 30–29-re kikaptunk a középdöntő első mérkőzésén.

„Felkészültünk rájuk, de nem úgy sikerültek az utolsó passzok, ahogy szerettük volna. A hibánkat jól kihasználták az osztrákok, ezzel tudtak felénk nőni és végül nyerni. Ez ki kell javítanunk, és a horvátok ellen már nem hibázhatunk ennyit” – mondta a meccs után Fazekas.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Forrás: mandiner.hu

közösség

további frisss

lap tetejére