Egy tanárt lelőtt, egy másikat pedig majdnem megfojtott a hatéves kisfiú

• 2023. február 08., szerda •
Egy hatéves virginiai fiú, aki lelőtte és súlyosan megsebesítette első osztályos tanárát az általános iskolában, folyamatosan szidalmazta a pedagógusokat, övével verte diáktársait, és egyszer egy másik tanárt fojtogatott – áll a sebesült tanár ügyvédje által benyújtott jogi közleményben.
Egy tanárt lelőtt, egy másikat pedig majdnem megfojtott a hatéves kisfiú

Az incidensekről Diane Toscano, Abby Zwerner tanárnő ügyvédje számolt be, hozzátéve, hogy ügyfele perelni szándékozik a Newport News-i iskolai körzetet. A keresetlevél, amelyhez az Associated Press közérdekű adatigénylés útján jutott hozzá, pontos képet fest a fiú korábbi viselkedési problémáiról a Richneck Általános Iskolában - tudta meg az Index.

Két nappal a lövöldözés előtt a fiú állítólag földhöz vágta Zwerner mobiltelefonját, és összetörte. A diák egynapos felfüggesztést kapott, de amikor másnap visszatért Zwerner osztályába, előhúzott a zsebéből egy 9 milliméteres pisztolyt, amelyet az édesanyjától csent el, és lelőtte a nőt, miközben az asztalnál ült – olvasható a közleményben.

Megtöltött fegyverrel a zsebében ücsörgött a diák

„Kész csoda, hogy nem sérült meg több ember. A lövöldöző az egész szünetet úgy töltötte, hogy a zsebében ott lapult egy megtöltött fegyver, miközben rengeteg diák játszott körülötte” – írta Toscano a közleményében.

A perlési szándékról szóló értesítésben szereplő részleteket, köztük azt az állítást, hogy a fiú megpróbált megfojtani egy másik tanárt, először a Newport News-i Daily Press közölte. A fojtogatási incidenst az érintett pedagógus megerősítette.

ELMONDÁSA SZERINT 2021-BEN A FIÚ MÖGÉ LÉPETT AZ OSZTÁLY SZEME LÁTTÁRA, ALKARJÁT A NYAKA ELÉ SZORÍTOTTA, ÉS ERŐSEN HÁTRA ÉS LEFELÉ HÚZTA. AZT IS MONDTA, HOGY AMIKOR MÁR NEHEZEN KAPOTT LEVEGŐT, A TANÁRSEGÉD RÁNCIGÁLTA LE RÓLA A TÁMADÓT.

A tanár névtelenséget kért, mert fél az iskolakörzet esetleges megtorlásától. Jelezte, hogy jelentette az esetet az iskola vezetőségének, de nem kapott olyan támogató választ, mint amiben reménykedett.

A fiút később áthelyezték egy másik iskolába. A lövöldözőt letartóztatták, és 2023. január 13-án egy egészségügyi intézménybe szállították, ahol nem részletezett ellátásban részesül – írja az AP.

(Borítókép: Kristen Zeis for The Washington Post / Getty Images)
Forrás: index.hu

közösség

további frisss

lap tetejére