Egy sofőr brutálisan lefejelte az igazoltató rendőrt Tatánál

• 2024. február 13., kedd •
A férfi nem akarta megfújni az alkoholszondát, inkább nyolc napon túli sérülést okozott.
Egy sofőr brutálisan lefejelte az igazoltató rendőrt Tatánál

A KEMMA arról ír, hogy  a hivatalos személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben elsőfokú ítélet született - írja a Mandiner. Az elkövetőt 1 év 3 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélték. 

Az előzményekről megtudtuk: a vádirat szerint a férfi még 2020. májusban 

Környe és Tata között közlekedett kistehergépkocsival,

 amikor egy rendőr ellenőrzés alá vonta. A rendőr többszöri felszólítása ellenére az elkövető 

nem volt hajlandó megfújni a szondát,

 derült ki, ezért a rendőr az előállításáról döntött, amelyet közölt a sofőrrel. Erre a férfi a rendőrautóban mobiltelefont vett elő, amelyet használni akart: magatartását a rendőr felszólításra sem fejezte be, ezért az intézkedő rendőr a szolgálati gépkocsival megállt.

A rendőr ezt követően közölte a férfival, írják, hogy a telefont nem használhatja, ellenkező esetben el kell vennie a készüléket, és ellenszegülő magatartása miatt kényszerítő eszközt fog alkalmazni. 

Az elkövető kiabált a rendőrrel, aki a férfit megbilincselt.

Hozzáteszik: a férfi ezután sem akart a rendőrségi szolgálati járműbe visszaülni, ezért a rendőr őt a karjánál fogva visszaültette, aki ezután ismét kiszállt a járműből és kezével az előtte álló rendőrt eltolta, kijelentette, hogy elmegy, majd az intézkedés helyszínéről távozni akart. A rendőr a férfit fizikai erővel, karjának megfogásával nem tudta visszatartani, ezért 

könnyfakasztó sprayvel lefújta. Ezután a férfi a rendőr arcába fejelt, ezzel neki nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott

– írja a KEMMA.

Nyitókép: MTI/Varga György
Forrás: mandiner.hu

közösség

további frisss

lap tetejére