Egy ötgyermekes családapát támadott meg egy kutya, belehalt a sérüléseibe

ripost.hu • 2023. május 21., vasárnap •
A barátja kutyája támadta meg az ötgyermekes családapát.
Egy ötgyermekes családapát támadott meg egy kutya, belehalt a sérüléseibe

Jonathan Hogg ötgyermekes édesapja, akit szeretettel „Oggy” néven emlegettek, halálos sérüléseket szenvedett, miután megtámadta egy kutya - írta a ripost.hu. Az ötgyermekes családapa egyik barátja kutyájára vigyázott, az állat azonban megtámadta. Szörnyű nyak- és fejsérüléseket szenvedett, kórházba szállították, de pár órával később meghalt.

A rendőrség most letartóztatta a kutya 24 éves gazdáját. Az állatot "veszélyesen kontrollálhatatlan" kutyaként írták le az ismerősök.

A 37 éves áldozat megsemmisült bátyja, Ian Hogg így nyilatkozott: "Ő az én kisöcsém volt, és nagyon szerettem őt. Egy volt a millióhoz – bárkiért bármit megtenne. A gyerekei összetörtek. Nem tudom, mit fogunk csinálni nélküle. Este 11-től hajnali 5-ig voltam a kórházban. Borzalmas volt, nem tudom kiverni a fejemből, de az orvosok és a nővérek mindent megtettek, amit csak tudtak. Csodálatosak voltak."

A rendőrök minden eszközt bevetettek, hogy megfékezzék az őrjöngő állatot, végül lelőtték. 

A helyiek most azért kampányolnak, hogy a potenciálisan veszélyes kutyafajták listáját bővítsék ki, és csak olyan birtokolhasson ilyen állatokat, aki előtte egy képzésen is átesett.

A horrortámadás azután történt, hogy egy hatéves kisfiú szülei elmesélték, hogy szerencséje volt, hogy életben maradt, miután két héttel korábban a Facebookon vásárolt kutya megskalpolta.

Kép: Manchester Evening News

közösség

további frisss

lap tetejére