Egy óra után, fényes nappal lopták el Banksy új műalkotását + videó

• 2023. december 25., hétfő •
Gyorsan kézre kerítette és hétvégén már őrizetbe is vette a londoni rendőrség azt a két tolvajt, aki ellopta a világhírű graffitiművész, Banksy legújabb alkotását. Igaz, nem volt túl nehéz dolguk, mert az egész akciót többen lefényképezték, sőt videóra vették.
Egy óra után, fényes nappal lopták el Banksy új műalkotását + videó

Banksy pénteken posztolt a közösségi médiában egy képet új művéről: egy londoni stoptáblára festett három harci drónt. Valószínűleg ezzel arra szólított fel, hogy mielőbb állítsák meg a gázai háborút - írja a Magyar Nemzet.

Az ismeretlen személyazonosságú művésznek több alkotása is van Ciszjordániában, betlehemi festményei valódi turistalátványosságok, sőt a városban múzeumhotelt üzemeltetnek vele együttműködésben.

Az új londoni alkotást azonban nem sokáig csodálhatták. Alig egy órával a poszt megjelenése után két férfi tűnt fel, az egyik egy elektromos kerékpár tetejére állt, egy csapszegvágóval levágta a táblát, majd elszaladt.

Mindezt a kamerák kereszttüzében.

Kétségtelen, hogy bár a művész nem pénzért készíti ezeket, alkotásai sokat érnek. Volt olyan festménye, amely több mint 25 millió dollárért kelt el egy aukción. A stobtáblás graffiti eszmei értékét is több százezer dollárra becsülik.

A rendőrség tájékoztatása szerint a stoptáblát azóta kicserélték. Azt nem tudni, hogy az ellopott műalkotás sértetlenül meglett-e.

Borítókép: Banksy-graffiti Betlehemben (Fotó: Magyar Nemzet)
Forrás: magyarnemzet.hu

közösség

további frisss

lap tetejére