Egy magyar lottónyertest keresnek, aki hónapok óta nem vette át a százmilliós jackpotját

• 2023. május 31., szerda •
Még márciusban nyert valaki 106 millió forintot.
Egy magyar lottónyertest keresnek, aki hónapok óta nem vette át a százmilliós jackpotját

Aggasztó bejegyzést tett közzé hivatalos weboldalán a Szerencsejáték Zrt. Elárulták, hogy már csak két hete van hátra annak az EuroJackpot győztesnek, aki még márciusban nyerte meg az elképesztő összeget. Az egyelőre ismeretlen nyertes azonban hónapok óta nem jelentkezett, és hogyha június 9-ig nem veszi át a jogos jussát, akkor elveszik a pénz. Az előírásoknak megfelelően ugyanis mindenkinek 90 napja van átvenni a nyereményét, összegtől függetlenül - írja a Ripost.

Az 5+1 találatos szelvény nyerőszámai a következők voltak: 6, 17, 22, 39, 46. Ehhez jött az 5-ös és 12-es szám. 

A szerencsésnek kijelölt nagynyertes-telefonvonal van fenntartva, azon keresztül jelentkezhet a pénzért, vagy akár személyesen is az értékesítőhelyeken. 

Ha nem jelentkezik, akkor szétosztásra kerül a pénz

A Szerencsejáték Zrt. elárulta azt is közleményében, hogy mi lesz a pénz sorsa, amennyiben nem jelentkezik a tulajdonosa.

Amennyiben a nyertes nem jelentkezik a megadott határidőig, úgy a nyeremény bekerül az úgynevezett át nem vett nyeremények közé, amit jellemzően különsorsolások formájában meghirdetett nyereményekre fordít a Szerencsejáték Zrt., vagy az egyes játékok nyereményalapja kerül kiegészítésre.

Kiderült az is, hogy idehaza többször is előfordult már, hogy a nyertes nem jelentkezett a nyereményéért. Ezeken az eseteken keresztül, már közel másfélmilliárd forint került vissza a nyereményalapokba. 

Forrás: ripost.hu
Fotó: Pixabay

közösség

további frisss

lap tetejére