Egy kislányt rúgott fejbe a ló egy lovas táborban, mentőhelikopterrel szállították kórházba

index.hu • 2024. július 07., vasárnap •
Mentőhelikopterrel vittek kórházba egy 8 éves kislányt egy Balaton-felvidéki lovas táborból, mert az egyik ló megrúgta a fejét, minek következtében súlyosan megsérült. A táborvezető elmondta, hogy az elmúlt 20 évben egy baleset sem történt a lovastáborukban. A rendőrség gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz.
Egy kislányt rúgott fejbe a ló egy lovas táborban, mentőhelikopterrel szállították kórházba

Éppen lovasfoglalkozást tartottak csütörtökön a Balaton-felvidéki Idrányi-pusztán, amikor a kislányt váratlanul fejbe rúgta egy ló. A gyereket súlyos állapotban, mentőhelikopterrel vitték kórházba - írja az index.hu.

A veszprémi mentésirányítás egy esetkocsit és egy mentőhelikoptert is riasztott a helyszínre. A balesetben egy 12 éves kislány súlyos sérülést szenvedett, akit a helyszínen elláttak, majd stabil állapotban szállították kórházba mentőhelikopterrel – közölte a Tényekkel Perédi Péter, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa. 

Hirtelen rúgott egyet a ló

A csatorna információi szerint két vezető tartotta éppen a csoportos foglalkozást, amikor az egyik ló hirtelen rúgott egyet. Ahogy a szakember hátranézett, a kislány már eszméletlenül feküdt a földön. A puszta tulajdonosa nem nyilatkozott a tényeknek, levelében azt írta, hogy 20 éve szerveznek lovas táborokat, a szakmai szabályok szigorú betartásával, és ez idő alatt baleset nem történt. Azt is hozzátették, hogy a lóval való tevékenység a legnagyobb gondosság mellett is magában hordozza a baleset lehetőségét. 

A lovas tábort kifejezetten gyerekeknek tartják, a csaknem három évtizednyi tapasztalattal rendelkező vállalkozásban szelíd, barátságos, magyar félvéreken lovagolnak a gyerekek. A táborvezető és munkatársai is szakképzettek, akik jól ismerik azt a tíz félvér állatot, amelyeken megtanulhatnak lovagolni a gyerekek.

A baleset miatt a rendőrség is nyomoz, a csatorna megkeresésére azt válaszolták, hogy foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség miatt indult eljárás. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére