Egy igazán vagány és biztonságos ajándék: a gyerek quad

szponzorált tartalom (x) • 2023. március 27., hétfő •
Ha azt mondjuk, hogy quad, akkor mindenkinek a végtelen száguldás, egy utánozhatatlan és igazán egyedi élmény jut eszébe. Ez igaz mind a felnőttekre, mind a gyerekekre is. A quadozás mindig különleges, és ma már a biztonság miatt sem kell aggódni, hisz a biztonsági előírásoknak és védőfelszereléseknek köszönhetően teljesen minimalizálható a kockázat bármilyen problémára.
Egy igazán vagány és biztonságos ajándék: a gyerek quad

Egyáltalán mi az a gyerek quad?

Még mielőtt belevágunk, hogy mégis miért előnyös ajándék a gyerek quad, érdemes tisztázni pár kérdést előre is. Egyrészt a beszerzése roppant egyszerű, ott van például a Szigetmotor weboldala, ahol számtalan modell közül válogathatunk. 

Másrészt arról is érdemes beszélni, hogy mi az a quad. A quad tulajdonképpen egy négykerekű kerékpár, ugyanúgy szarvkormány segítségével irányítható, de sokkal nagyobb biztonságot nyújt az, hogy kettő helyett négy kerék áll rendelkezésünkre, ezzel az egész jármű stabilabb lesz.

Szokás még használni rá az ATV rövidítést, ami az “All-Terrain Vehicle” kifejezést takarja. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy bármilyen terepen használhatjuk ezt a járművet. Egy quadban rengeteg lehetőség rejlik, és nemcsak a felnőttek számára jó móka, hanem léteznek már benzines és elektromos gyerek járművek is. 

Természetesen a gyártók figyelembe vették a felhasználók életkorát, és eszerint alakították ki a járműveket, valamint a sebességet is. A quad könnyen vezethető és egyszerűen megszelídíthető, egy gyermek számára felejthetetlen élményt nyújt minden egyes alkalom, amikor vezetheti.

A gyerek quad előnyeiről

Az első és legnagyobb előnye az, hogy a quadot csak a szabadban lehet használni. Ideális eszköz lehet akkor, ha úgy gondoljuk, hogy túl sok időt tölt odabent a szobában a számítógép vagy az okostelefon előtt a kisgyermek. Ez garantáltan csábító lesz arra, hogy kint is időt töltsön. 

Egy ilyen jármű biztosan felkelti minden gyermek figyelmét, és alig fogják várni, hogy kipróbálhassák, tesztelhessék. Sőt, arra is lehetőség van, hogy az egész család kint quadozzon együtt. Az elektromos modellekkel még az is elérhető, hogy mindez csendes és környezetbarát művelet legyen.

Egy gyerek quaddal a vezetés alapjait is könnyedén meg lehet tanulni, értékes tapasztalatokat szerezhet vele bárki, és az irányváltás menetét is alaposan átveheti. A használata egyáltalán nem veszélyes, maximum annyira, mint a játszótéren történő csúszdázás vagy hintázás. Ha betartjuk az alapszabályokat, és hordja a gyermek a védőfelszerelést, akkor semmilyen probléma nem történhet.

Hány éves kortól lehet gyerek quadot használni?

Nincs sehol kőbe vésve, hogy hány éves kortól lehet használni, de az általános ajánlás az, hogy minimum 3-4 éveseknek érdemes belekóstolni a quadozásba. A gyerek quadozásnak vannak fizikai korlátai, így mindig az adott modell dönti el, hogy milyen magassággal és testsúllyal lehet használni. Vásárlás előtt érdemes alaposan tájékozódni! Jó szórakozást!

közösség

további frisss

lap tetejére