Édesapja nyomdokaiba lépett Benedek Tibor fia, Mór

vg.hu • 2024. július 10., szerda •
Az U18-as magyar férfi vízilabda-válogatott 12-10-re legyőzte a szerbeket a Buenos Airesben rendezett világbajnokság döntőjében, ezzel megvédte címét. A magyar csapat tagja volt a korábbi legendás, tragikusan fiatalon elhunyt magyar pólós, Benedek Tibor fia, Benedek Mór is, aki ráadásul két gólt is szerzett a fináléban.
Édesapja nyomdokaiba lépett Benedek Tibor fia, Mór

A döntőben a szerbek szerezték meg az első találatot, a magyarok hamar összeszedték magukat és az első negyedet kétgólos előnyben zárták, a nagyszünetre viszont egy találatra zárkózott az ellenfél – írta közösségi oldalán a Waterpolo.hu, amit a vg.hu is idéz.

A fordulás után fordított a szerb csapat, de két találattal még a zárónegyed előtt visszavette a vezetést a címvédő, amely már nem engedte ki kezéből az előnyt.

Benedek Tibor nyomdokain a fia, Benedek Mór

A döntő legjobb játékosának Simon Balázst, míg a torna legjobb edzőjének Korényi Balázst választották, a legnagyobb figyelem mégis a tragikusan fiatalon elhunyt Benedek Tibor fiát, Benedek Mórt övezte.

Apa és fia között nemcsak külsőleg van hasonlóság – egyébként úgy is elképesztő, mint két tojás –, hanem a pályafutásukat illetően is.

 A Magyar Vízilabda Szövetség az Instagram-oldalán írt erről részletesen és osztott meg egy könnyfakasztó fotót.

„PONT ÚGY, MINT APA...
1989. július 23., Isztambul
A 17 éves Benedek Tibor pályafutása első aranyérmét nyeri az U17-es Európa-bajnokságon. A döntőben: Magyarország–Jugoszlávia 10-9, Benedek Tibor 3 gólt lőtt.

2024. július 10., Buenos Aires
A 17 éves Benedek Mór pályafutása első aranyérmét nyeri az U18-as világbajnokságon. 
A döntőben: Magyarország–Szerbia 12-10, Benedek Mór két gólt lőtt.

A legenda újjáéled, a mi szemünk pedig picit nedvesebb a szokásosnál is.”

közösség

további frisss

lap tetejére