Eb-sorsolás: Détári Lajos óva inti a magyar szurkolókat, ez kőkemény lesz

metropol.hu • 2023. december 03., vasárnap •
Détári Lajos a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki csoportját értékelte.
Eb-sorsolás: Détári Lajos óva inti a magyar szurkolókat, ez kőkemény lesz

A magyar labdarúgó-válogatott a házigazda németekkel, valamint a skótokkal és a svájciakkal került azonos csoportba a jövő évi, németországi Európa-bajnokság Hamburgban rendezett szombati sorsolásán. Détári Lajos korábbi világválogatott labdarúgó a Metropolnak elmondta, óva inti a magyar szurkolókat.

„Nagyon nehéz csoport, minden magyar szurkolót óva intek attól, hogy a német válogatottat az alapján kezelje, hogy a Nemzetek Ligájában legyőztük. Ez egy egészen más meccs lesz.

A skótok és a svájciak is nagyon erősek, de én mégis bízom Marco Rossi tudásában, és abban, hogy a sérültek közül sok mindenki felépül, aki erőssége lehet csapatunknak az Eb-n”

– fogalmazott a korábbi világsztár.

Détári hozzátette, bravúr kell a továbbjutáshoz.

„Szerintem nincs olyan csoport, amely a mienknél kedvezőbb vagy hátrányosabb lenne, éppen ezért

bravúr kell majd a továbbjutáshoz.

A németek ellen a közelmúltban jól szerepeltünk, az előző Eb-n döntetlent játszottunk velük, majd később itthon is, legutóbb pedig idegenben legyőztük őket, ez azonban nem számít. Annak azért örülök, hogy nem a nyolcvanezres dortmundi stadionban találkozunk velük, de természetesen Stuttgartban is félelmetes lesz a hangulat. Fontos, hogy jó rajtot vegyünk Svájc ellen, aminek a záloga az, hogy a tökéleteshez közeli legyen a felkészülésünk.”

Fotó: Tumbász Hédi

közösség

további frisss

lap tetejére