Eb 2024: a terrortámadás miatt nem játszották le a 2. félidőt a belga–svéden

• 2023. október 17., kedd •
Nem játszották le a második félidőt a Belgium–Svédország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn, a meccs előtt történt terrortámadás miatt Brüsszelben.
Eb 2024: a terrortámadás miatt nem játszották le a 2. félidőt a belga–svéden

Tragikus hír előzte meg a belga–svéd mérkőzést: nem sokkal hét óra után Brüsszelben a belvárostól északra, nyolc kilométerre a stadiontól, egy kismotoron érkező elkövető géppisztolyával lelőtt két svéd állampolgárt. A helyi rendőrség a tetthelyet lezárta, az esti Belgium–Svédország Eb-selejtező helyszínén megemelte a biztonsági intézkedések szintjét - írja a Nemzeti Sport.

Az első félidőt még lejátszották – 1–1-es eredménnyel –, és csak a szünetben tudták közölni a hírt a svéd játékosokkal, akik azonnal jelezték, hogy nem akarják folytatni a meccset. A belgák egyetértettek ezzel.

Az UEFA hivatalosan annyit közölt, hogy biztonsági okok miatt felfüggesztették a mérkőzést, és hogy a továbbiakról hamarosan döntés születik.

Brüsszelben négyes fokozatú – a legmagasabb – terrorveszély van érvényben, Belgium más részein a hármas fokozat van érvényben. A meccsen jelenlévő 35 ezer néző – köztük nagyjából 200 svéd – a helyén maradt, egyelőre nem engedik ki őket a stadionból.

Frissítés (22.35): az UEFA oldalán a mérkőzés közvetítésében megjelent információ szerint a két csapattal, valamint a rendőri szervekkel folytatott konzultációt követően az európai szövetség hivatalosan úgy döntött, hogy felfüggeszti a mérkőzést, amelynek további sorsáról később születik döntés.

A belga szövetség együttérzését fejezte ki minden érintettnek:


 

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
8. FORDULÓ
F-CSOPORT
Belgium–Svédország 1–1 (R. Lukaku 31. – 11-esből, ill. Gyökeres 15.) – az 1. félidő után félbeszakadt
KORÁBBAN
Azerbajdzsán–Ausztria 0–1 (Sabitzer 48. – 11-esből)
Kiállítva: Burgstaller (90+4., Ausztria)

Forrás: nemzetisport.hu

közösség

további frisss

lap tetejére