Durva: Ismeretlenek betonlapot tettek a sínekre Pankasznál

• 2023. május 25., csütörtök •
Tragédia is lehetett volna abból az esetből, ami kedden este kilenc óra előtt pár perccel történt a pankaszi vasútállomásnál. Valaki vagy valakik egy betonlapot - egészen pontosan egy kábelcsatorna-fedelet - helyeztek a vasúti sínre, az átjáró és a kisrákosi patak hídja között. Egy 89 tonnás mozdony ütközött neki betondarabnak szürkületkor.
Durva: Ismeretlenek betonlapot tettek a sínekre Pankasznál

Kedden este, kilenc óra előtt pár perccel egy mozdony közlekedett Zalalövőtől Őriszentpéter irányába 100 km/h-s sebességgel, amikor elütött egy - szándékosan a sínre helyezett - betonlapot. A mozdonyvezető az akadályt észlelve gyorsfékezést hajtott végre, de az ütközést már nem tudta elkerülni. Azonnal megállt, nagyjából a falu végén, a vízmű magasságában, ahol a mozdonyt - az előírásoknak megfelelően - átvizsgálta, majd értesítette a szolgálatban lévő zalalövői forgalmi szolgálattevőt és a rendőrséget. 

Tragédia is történhetett volna

Információink szerint egy kábelcsatorna-fedelet helyzetek a sínekre, ami szerencsére nem vezetett tragédiához, hiszen a 89 tonnás mozdony - súlyának köszönhetően - nem siklott ki. Tizenöt percen múlott, hogy nem egy személyvonat kapta telibe a betonlapot. Ha így történik, könnyen lehet, hogy a 20 tonnás Bz motorkocsi - közismertebb nevén Studenka - nem úszta volna meg ennyivel. 

Terrorcselekménynek minősül

A helyiek és a környékbeliek is nagy erőkkel kutatják, hogy ki vagy kik követték el a cselekményt, ami büntetőjogilag terrorcselekménynek tekinthető: aki ugyanis a közlekedés biztonságát veszélyezteti, legyen szó vasúti, légi vagy vízi közlekedésről, annak komolyan számolni kell a következményekkel. Személyi sérülés nem történt, a mozdonyon az ütközés nyomai látszanak. A vasúti forgalom zavartalan. Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, eddig még nem érkezett válasz. Amint tájékoztatást kapunk a hatóságtól, közöljük az információkat.

Forrás: vaol.hu

közösség

további frisss

lap tetejére