Döntött a bíróság L.L. Junior gyermekének halálos balesete ügyében

• 2023. március 30., csütörtök •
Közel négy évvel ezelőtt halt meg L.L. Junior fia, amikor kiszaladt a Füredi utca kereszteződésében az úttestre, és halálra gázolta egy autós. A gyermek édesanyja barátnőjének felügyeletére volt bízva. Első fokon P. Carment felmentették, akkor súlyosbításért fellebbezett az ügyész. Másodfokon ismét szabadon távozhatott.
Döntött a bíróság L.L. Junior gyermekének halálos balesete ügyében

Súlyosbításért, a vádlott büntetésének kiszabása miatt fellebbezett az elsőfokú döntés ellen az ügyészség, ezért kellett másodjára is bíróság elé állnia P. Carmennek. A nő gondjára volt bízva L.L. Junior kisfia, amikor a gyereket elgázolta egy autós Zuglóban - írja az Index.

Mint ismert, a hároméves gyermeket 2019. augusztus 29-én a Füredi utca kereszteződésében gázolta el egy autó, a fiú sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a helyszínen meghalt.

Az énekes kisebbik fia az édesanyjával egy olyan gyalogátkelőhelyen akart átmenni, amely egy járdaszigettel és két lámpával van elválasztva, a teljes szakaszon viszont sokszor nem lehet egy zöld jelzés alatt átjutni. A gyalogosoknak piros volt a lámpa akkor is, amikor a gyerek a testvéréhez akart átszaladni az úttest túloldalára, és egy arra haladó Opel elütötte.

A sofőr a baleset után azt mondta a rendőröknek, hogy a gyerek folyamatosan rohant, és arccal a másik irányba nézett. Egy nő − aki a járdaszigeten a gyerek és édesanyja mögött állt − pedig arról beszélt meghallgatásán, hogy a kisfiú a baleset előtt egyszer már át akart szaladni a piroson, de akkor még egy nő visszafogta, ezután viszont már nem fogták a gyerek kezét.

A MÁRCIUS VÉGI TÁRGYALÁSON P. CARMEN ÉLT A JOGÁVAL, ÉS NEM VETT RÉSZT A TÁRGYALÁSON. 

A 24.hu beszámolója szerint Ujvári Ákos tanácselnököt is megrendítette az eset, „ugyanakkor a terhelt felelőssége nem volt megállapítható”. 

Az indoklásban kifejtette, hogy az anya felelőssége nem volt vizsgálható, mert az ügyészség ellene nem emelt vádat. Sok esetben elkerülhető lett volna a tragédia, ám ebben az esetben P. Carmennek nem volt tapasztalata a gyerekekkel, nem volt gyermeke a baleset idején. A bíróság szerint így nem volt megállapítható a felelőssége, mert az akkori élettapasztalatai szerint járt el.

(Borítókép: Mentők és baleseti helyszínelők 2019. augusztus 31-én Budapest XIV. kerületében, a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél, ahol gyermeket gázolt halálra egy autó. Fotó: Mihádák Zoltán / MTI)
Forrás: index.hu

közösség

további frisss

lap tetejére