Döntés Rómában: a vasvári plébánost nevezték ki a verbita rend magyar tartományfőnökének

• 2023. január 28., szombat •
Az a megtiszteltetés érte Magung Fransis Xaverius SVD atyát, hogy a Generális Tanács Rómában a 2023-2026-os időszakra az Isteni Ige Társasága Magyar Tartományának tartományfőnökévé nevezte ki – adta hírül a verbita.hu, ennek nyomán a Vazsvári Krónika, minthogy az atya negyedik éve Vasváron plébános.
Döntés Rómában: a vasvári plébánost nevezték ki a verbita rend magyar tartományfőnökének

Az Isteni Ige Társasága, ismertebb nevén a verbita rend egy római katolikus szerzetesrend, amelynek ifjú kora óta tagja Magung Fransis Xaverius, aki 2019 óta szolgál a vasvári Szent Kereszt felmagasztalása plébánián.

Amint a verbita.hu-n közölt életrajzából kiderül, Magung Fransis Indonéziában, Lamburban született 1974-ben. Katolikus általános iskolába járt, majd a kisoli XII Piusz Szemináriumba, 1993-95 között a Verbita Isteni Ige noviciátusa (próbaidős) Kuwuban. Onnan a Verbita Filozófiai Egyetemre ment, majd angol nyelvet tanult az USA-ban, Iowában. 2000-2004 között teológiai tanulmányokat folytatott Chicagóban, ott tett örökfogadalmat, diakónussá, majd pappá szentelték. 2005-ben Budapestre jött, egy évig magyar nyelvet tanult, aztán Zugligeten lett káplán, prefektus, később missziós titkár.
2019-től plébános Vasváron, 2023 május 1-től az Isteni Ige Társaságának Tartományfőnöke.

 

Forrás: vaol.hu

közösség

további frisss

lap tetejére