Donald Trump elképesztő győzelmet aratott Dél-Karolinában

origo.hu • 2024. február 25., vasárnap •
A volt elnököt esélyesnek tartották a déli állam megnyerésére, annak ellenére, hogy számos büntetőjogi vádat emeltek ellene, és hogy Haley Dél-Karolina szülötte, aki két kormányzói ciklusban is győzött, írta a Reuters.
Donald Trump elképesztő győzelmet aratott Dél-Karolinában

A nagyarányú győzelem megerősíti Trump szövetségesei azon felhívását, hogy Haley-nek, az utolsó megmaradt kihívójának ki kellene szállnia a versenyből. A Magyar Nemzet szerint - amit az origo.hu is idéz - Nikki Haley azonban, aki a közvélemény-kutatások alapján úgy tűnt, hogy felülmúlta a várakozásokat, ismét dacosan kitartott amellett, hogy legalább a március 5-i szuperkeddig harcolni fog, amikor 15 államban és egy amerikai területen szavaznak majd a republikánusok.

Trump 59,9 százalékkal vezetett 39,4 százalékhoz, ami 20,5 százalékpontos különbség, a várt szavazatok mintegy 92 százalékának összeszámlálásával az Edison Research szerint. A szombatot megelőző állami közvélemény-kutatások átlagosan 27,6 százalékpontos előnyt adtak Trumpnak.

„A negyven százalék nem egy aprócska csoport” - mondta Haley, utalva a szombati szavazatok arányára. „A republikánus előválasztásokon hatalmas számú szavazó van, akik azt mondják, hogy alternatívát akarnak”.

Trump mostanra mind az öt eddigi megmérettetést - Iowában, New Hampshire-ben, Nevadában, az amerikai Virgin-szigeteken és most Haley szülőállamában - uralta, így nyilvánvaló a republikánus jelöltsége.

közösség

további frisss

lap tetejére