Diplomaosztó az ELTE SEK-en: A tudás megvan, most a célok, a karrier, az Élet következik

• 2024. február 18., vasárnap •
Tanításra kész, helytállni képes pedagógusok kezdhetik meg munkájukat felsőfokú tanulmányaik végeztével. Rajtuk kívül még több más végzős hallgató kapott diplomát szombaton.
Diplomaosztó az ELTE SEK-en: A tudás megvan, most a célok, a karrier, az Élet következik

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központja szombaton az Agora – Savaria Filmszínházban tartotta diplomaosztó ünnepségét. Korszerű és gyakorlatias képzést kaptak - derült ki a vaol.hu eredeti, részletesebb tudósításából.

A 10 órakor kezdődő ünnepségen

az ELTE Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központban (BDPK) és az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Szombathelyen végzett hallgatói vették át okleveleiket. 

A köszöntők sorában elsőként Lenkai Nóra, az ELTE SEK rektori biztosa gratulált a frissdiplomásoknak kitartó munkájukhoz és elszántságukhoz. – Az élet útvesztőiben való tájékozódás, a karrierépítés, a személyes és szakmai célok meghatározása mind olyan feladat, amelyekre Önök készen állnak.

Az elmúlt években rengeteg tudásra tettek szert, ami felkészített a jövőre, és megtanultak kitartani, problémát megoldani, kreatívnak lenni

– mondta. Majd emlékeztette őket: a tudás mindig értékálló befektetés. Ha pedig valaki az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerez diplomát, akkor ez az állítás hatványozottan igaz. Útravalóul azt mondta még: ne féljenek hibázni, mert a hibák tanítanak, formálnak bennünket. Legyenek nyitottak az új lehetőségekre, és tanuljanak minden helyzetből. Majd arra kérte őket, hogy ne felejtsék el az alma matert, az itt töltött tartalmas éveket.

Köszöntőt mondott még dr. Lenner Tibor, az ELTE BDPK igazgatója, aki kiemelte:

a tanításra készen álló, az iskolák világában helytállni tudó, sikeres fiatalokat igyekeztek adni a hazának.

Megemlítette: a kiszámítható egzisztenciateremtés egyik fontos eleme az, hogy a közoktatásban elkezdődött a tanári bérek felzárkóztatása, és a mostani béremelést újabbak követik. 

Ünnepélyes fogadalomtétellel és a diplomák átadásával folytatódott a program. A frissdiplomások nevében Tasnádi Renáta okleveles testnevelő és gyógytestnevelő búcsúzott az alma matertől. Később az ELTE Informatikai Kar és az ELTE Társadalomtudományi Kar Szombathelyen végzett hallgatói kapták meg okleveleiket.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére