„DeLorean simogatás” közel száz résztvevővel a TDK Nyílt Napján - galéria

• 2024. január 23., kedd •
Nagy érdeklődés mellett, összesen közel száz diák és szülő részvételével zajlott a TDK Nyílt Napja. A kondenzátorok európai fejlesztő- és gyártóközpontjában két DeLoreannel is fényképezkedhettek a résztvevők, akik emellett mindent megtudtak a vállalat közreműködésével zajló duális technikus és mérnökképzésekről is.
„DeLorean simogatás” közel száz résztvevővel a TDK Nyílt Napján - galéria

Óriási érdeklődés mellett zajlott a TDK Nyílt Napja: közel százan vettek részt az eseményen. A Nyílt Napra elsősorban a továbbtanulás előtt álló diákokat és szüleiket várták a szervezők. A kondenzátorok európai fejlesztő és gyártóközpontjában fluxuskondenzátorral ugyan nem, de két igazi DeLorean-nel testközelből találkozhattak a diákok és a szüleik, akik emellett minden hasznos információt megszerezhettek a TDK közreműködésével zajló duális technikus és mérnökképzésekről is. Az eseményen többek között a TDK jelenlegi duális hallgatói adták át tapasztalataikat a leendő diákoknak. 

A „DeLorean simogatás” előtt és után az érdeklődők játékos feladatokat oldottak meg a TDK Oktató Központban, így egyúttal leendő gyakorlati helyüket is felfedezhették. A diákok hét játékállomáson tesztelhették ügyességüket: kipróbálhatták a gépészeti mérést, egy logikai és egy ügyességi labirintust, a robotot és a szimulátort, a penumatikus kódfejtőben megismerkedhettek a 2-es számrendszerrel, az ipari fénykapuval tesztelhették, hogy működik a biztonságtechnika és generátor szerelésben is versenyezhettek. A játékállomások teljesítéséért természetesen ajándék is járt. 

A TDK Tanműhely után szakértő vezetéssel bejárhatták a gyártást is, ahol megtekintették az automatán működő robotizált berendezéseket az induktivitások és a kondenzátorok gyártóközpontjában. 
Miért érdemes a TDK duális képzéseit választani?

A résztvevők megtudhatták, hogy a vállalat minden duális diákkal szakképzési munkaszerződést köt, így a diákok már a képzés ideje alatt magas havi ösztöndíjban részesülnek: a duális technikus képzésben ez havi bruttó 100 ezer forint, a duális egyetemi képzésben pedig havonta 173.420 forint. Emellett a sikeres vizsgák után biztos munkalehetőség várja a diákokat a vállalatnál abban a munkakörnyezetben, amelyben gyakorlatot szereztek.


Milyen szakok közül választhat az, aki a TDK-val tanulna? 

DUÁLIS SZAKKÉPZÉS A TDK-VAL

  • Duális Ipari Szerviztechnikus 

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Gépipari és Informatikai Technikum

  • Duális Ipari Informatikai Technikus

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Gépipari és Informatikai Technikum

  • Duális Gépgyártástechnológiai Technikus

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Gépipari és Informatikai Technikum

  • Duális Automatikai Technikus

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Barabás György Műszaki Szakképző Iskola

  • Duális Elektronikai Technikus

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Puskás Tivadar Szakképző Iskola és Kollégium

DUÁLIS EGYETEMI KÉPZÉSEK A TDK-VAL

  • Duális Gépészmérnöki Képzés

ELTE SEK Informatikai Kar

  • Duális Villamosmérnök és Mérnökinformatikus Képzés

Pannon Egyetem (Veszprém)
Duális Gépészmérnök és Villamosmérnök Képzés
Széchenyi István Egyetem (Győr)


 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére