Dél-amerikai játékvezető fújja a sípot a magyar válogatott sorsdöntő mérkőzésén az Eb-n

• 2024. június 22., szombat •
Argentin játékvezetője lesz a vasárnap este esedékes Skócia–Magyarország Európa-bajnoki csoportmérkőzésnek. Facundo Tello korábban még sosem vezetett mérkőzést a magyar válogatottnak.
Dél-amerikai játékvezető fújja a sípot a magyar válogatott sorsdöntő mérkőzésén az Eb-n

Az Európai Labdarúgó-szövetség valamint a dél-amerikai szövetség együttműködésének köszönhetően tevékenykedhet a kontinenstornán az argentin játékvezető, aki már be is mutatkozott az Európa-bajnokságon a Törökország–Grúzia-mérkőzésen. Az UEFA bíróküldése alapján Facundo Tello vezeti a Skócia–Magyarország-mérkőzést is - írja az Index.

Érthető módon Tello korábban se a magyar, se a skót válogatottnak nem vezetett mérkőzést, sőt egyik országból való klubcsapat mérkőzésén sem tevékenykedett. Az argentin sípmesternek nem szokása spórolni a lapokkal, javarészt szövegelésért, reklamálásért mutat fel előszeretettel figyelmeztetést az egyértelmű szabálytalanságokon túl. 2022 novemberében például a Boca Juniors–Racing Club mérkőzésen 10 piros lapot szórt ki.

A csoport másik találkozóján, a Németország–Svájc-mérkőzésen, amely a csoportelsőségről lesz hivatott dönteni, az olasz Daniele Orsato lesz a bíró, aki utolsó kontinenstornáján fújja a sípot.

Európa-bajnokság, A csoport, 3. forduló

  • június 23., 21.00, Frankfurt: Svájc–Németország
  • június 23., 21.00, Stuttgart: Skócia–Magyarország

Forrás: index.hu
Fotó: Getty Images

közösség

további frisss

lap tetejére