Csúcsidőt futott, majd összeesett és meghalt egy 16 éves fiú

ripost.hu • 2023. október 23., hétfő •
Senki nem tudja, mi okozta a tinédzser halálát.
Csúcsidőt futott, majd összeesett és meghalt egy 16 éves fiú

Angel Hernandez élete legjobb idejét futotta egy texasi futóversenyen, amivel megnyerte a viadalt. Az öröm azonban nem tartott sokáig, mivel a fiatal, amint átszakította a futószalagot,

összeesett az 5 km-es versenytávot követően.

Barátai rögtön odafutottak hozzá, odasegítették a vízosztó helyiséghez, ám ott újra összeesett. A tinédzsert azonnal kórházba szállították, ahol megérkezését követően egy órával később életét vesztette. Családja értetlenül áll az eset előtt, nem tudják mi okozta a 16 éves fiú tragikus halálát. 

Edzője elmondása szerint a fiatal mindig törődött csapatával és társaival. Ennek megfelelően

a sportegyesület a temetése során, az egyesületi bőrkabátjukat tiszteletük jeléül a szüleinek ajándékozta.

Az iskolás a helyi, texasi Karate intézmény tanulója volt. Az iskola diákjuk halálát követően egy hétre bezárta kapuit, ezzel emlékezve Angelre. 

Mindenki sírt a temetésén, egymást próbáltuk meg támogatni. Nagyon kemény volt, soha nem jutunk túl a veszteségen.

Sosem feledkezünk meg róla, örökké velünk marad, szeretni fogjuk. Hiányozni fog közölünk.

 - nyilatkozta az edzője, Ashley Wood. A tinédzser nevének jelentése angyal. Ashley szerint ez tökéletes leírás volt a fiúra, akinek mosolya ragadós volt, nem lehetett nem szeretni őt. Angyali személyisége volt. Elmondta, a fiatal semmilyen betegség jelét nem mutatta azelőtt, hogy összeesett volna.

Az edző jelenleg próbál segíteni az iskolás barátainak átvészelni a tragédiát, feldolgozni a gyászt. Ezek mellett gyűjtést szervez Angel szülei számára, hogy fedezni tudják a temetés költségeit. Eddig összesen 12 ezer dollárt, vagyis több mint 4 millió forintot sikerült összegyűjteni az ügy érdekében - írja a DailyMailre hivatkozva a ripost.hu.

közösség

további frisss

lap tetejére