Csoportosan erőszakoltak meg migránsok egy svéd nőt a stockholmi kompon

• 2023. november 07., kedd •
Az irakiak véletlenszerűen választották ki az áldozatukat.
Csoportosan erőszakoltak meg migránsok egy svéd nőt a stockholmi kompon

Az ügyészség örökre kitoloncolná Svédországból azt a két illegális iraki bevándorlót, akiket egy húszas évei elején járó svéd nő módszeres, csoportos megerőszakolásával vádolnak - írja az Exxpressen hírportál.

Az Akar Bajorani és Mazin Al-Sharash néven azonosított irakiak szeptember 10-én, egy Stockholm és Mariehamn város között közlekedő kompon követték el a bestiális bűncselekményt. Mindketten alkoholt és kokain fogyasztottak a fedélzeten, majd amikor kellően jó hangulatba kerültek, egy véletlenszerűen kiválasztott lányt berángattak a folyosóról a kabinjukba - írja a Ripost.

A vádirat szerint az áldozatot többször arcon és gyomorszájon ütötték, kitépték a haját, valamint leköpték és levizelték. Ezt követően mindketten megerőszakolták, majd feldugtak a nemi szervébe egy sörös dobozt. Miután az irakiak "végeztek", a nőt egyszerűen kitették a kabinból, és mintha mi sem történt volna, folytatták az italozást.

A kompot üzemeltető cég szóvivője elmondta, hogy a bűncselekményt az áldozat jelentette a hajó személyzetének, így amikor kikötöttek Stockholmba, a két irakit azonnal őrizetbe vette a rendőrség.

Az ügyész szerint az elkövetők kihasználták, hogy az áldozat különösen kiszolgáltatott helyzetben volt "a súlyos félelem miatt, valamint azért, mert szűk helyre volt bezérva, ahonnét esélye sem volt elmenekülni".

A vádlottak iraki állampolgárok, egyikük 2008-ban, Iránon, másikuk 2018 júniusában, a balkáni migrációs útvonalon keresztül jutott el Svédországba. A nemi erőszak mellett kábítószerrel való visszaéléssel vádolják őket. Az ügyben eljáró kerületi ügyész "különösen kegyetlennek" minősítette a nemi erőszakot, és azt kérte a bíróságtól, hogy őrökre toloncolják ki az országból a vádlottakat.

Forrás: ripost.hu
Fotó: X

közösség

további frisss

lap tetejére