Csillagászati fizetésért keres egy magyar cég kamionsofőröket: „az inflációbalhét mi visszük”

• 2024. április 05., péntek •
Háromszor annyit fizet a Pervost Hungária, mint a nettó magyar átlagbér. A cég a légiáru fuvarozás egyik vezető piaci szereplője.
Csillagászati fizetésért keres egy magyar cég kamionsofőröket: „az inflációbalhét mi visszük”

Száztíz euró, átszámítva nagyjából 45 ezer forint naponta – ezt ígéri átlagos bérként Magyarország egyik legnagyobb közúti fuvarozó vállalkozása - olvasható a Világgazdaságon.

A Prevost Hungária főtevékenysége a légiáru közúti fuvarozása, így a ferihegyi repülőtér cargo bázisa az egyik legfontosabb munkaterülete. Innen indulva számos más nemzetközi légikikötőbe fuvaroznak. 

Nem könnyű munka, cserében viszont jól fizet.

A 110 eurós napi átlagbért tavaly szeptembertől él, azóta ez akár emelkedhetett is. Azonban ezt nem tüntetik fel a honlapjukon az aktuálisan elérhető álláshirdetéseknél. Szabad pozíció van bőven, erre most az egyik legnépszerűbb magyar kamionsofőr, Dajka László hívta fel a figyelmet a közösségi oldalán.

A bért forintban fizetjük az euró árfolyamához kötve. Az inflációbalhét mi visszük – húzta alá a cég. Ahogy azt is, hogy a 28 napra számított átlagos nettó bér 1,3 millió forint. Összehasonlításképp: az idén januárban a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt Magyarországon. Vagyis a Prevost Hungária ennek a háromszorosát kínálja.

Forrás: vg.hu

közösség

további frisss

lap tetejére