Cserbenhagyás: elsodortak a zebrán egy kisfiút Szombathelyen, az autós szitkozódva elhajtott

vaol.hu • 2023. július 30., vasárnap •
Szombaton dél körül történt az eset: a Brenner Tóbiás körúton, a plázánál a tankenyér bolt előtti zebrán, egy hosszú, belátható szakaszon egy autó elsodort egy kisfiút, aki az édesapa Facebookon közzétett leírása szerint a barátjával szabályosan, biciklit tolva kelt át éppen az úttesten.
Cserbenhagyás: elsodortak a zebrán egy kisfiút Szombathelyen, az autós szitkozódva elhajtott

A vaol.hu megkereste a családot, mondják el, pontosan mi történt.

Az édesanyát, Kovács Nórát értük el telefonon, aki most is a kórházban van, és bent alvással marad is három napon át a kisfia, a 12 éves Poór Benedek mellett, akit agyrázkódással, fejfájással vittek be a baleset után. 

Az anyuka közvetítette a gyermek elbeszélését, miszerint egy bronz- vagy aranyszínű Opel Corsa sodorta el: a csípőjénél lökte meg az autó, a másik oldalán volt a bicikli, amin az ütközés következtében átesett, megütötte a fejét, ami – úgy érzékelte - szinte visszapattant az úttestről. A sofőr – egy idősebb őszülő férfi – megállt egy pillanatra, kiszállt, a „K… anyád! Meg még agyon is verlek!” - mondta neki, majd visszaült a kocsiba és elhajtott. Egy fiatal nő érkezett arra, leszállt a biciklijéről, hogy segítséget nyújtson, vizet adott a fiúnak, mentőt akart hívni, de Benedek elhárította, elmentek, hogy pizzát egyenek a barátjával. Hamarosan azonban nagyon rosszul lett, többször hányt, fájt a feje. Amikor hazament, és elmesélte, mi történt, a szülei azonnal kórházba vitték, ahol bent is fogták három nap megfigyelésre. Ma más sokkal jobban van, már nem kell hánynia, de fáj a feje.  

A szülők szeretnék megtalálni az autóst, az édesapa a Facebookra is kiírta a kérést: aki az esetet látta, vagy tud valamilyen, balesettel kapcsolatos információval szolgálni, jelezze nála vagy a rendőrségen. 

A rendőrség is bekapcsolódott az ügybe, mert a kórházból hivatalosan kiértesítették a cserbenhagyásos gázolásról. A baleset nyomán helyszínelők mentek ki a szülői házhoz jegyzőkönyvet felvenni. Az anyuka elmondása szerint szerdán a plázához is kimennek helyszínelni, és közben megnézik majd az ottani kamera szombat dél körül készült felvételeit is. 

közösség

további frisss

lap tetejére