Csecsen sztárvendég jön a győri ketrecharcos gálára

há • 2024. január 19., péntek •
A Beatles óta nem látott London olyan őrületet, mint amit az egyik legnépszerűbb UFC harcos idézett elő nemrég - akit hamarosan egy győri nemzetközi ketrecharc sportgálán láthatnak a rajongók.
Csecsen sztárvendég jön a győri ketrecharcos gálára

Csecsen sztárvendéggel, a kevert harcművészetek profi mesterével, szabadfogású birkózóval,

Khamzat Chimaevvel a reflektorfényben rendeznek nemzetközi ketrecharc gálát március 30-án Győrben, az Egyetemi Csarnokban.

A sportrendezvény bevételét jótékony célra - gyermekekkel foglalkozó győri szervezet támogatására - fordítják. Ez derült ki egy pénteki sajtótájékoztatón, amelyet a szervező Őrvidék Sport Egyesület, valamint az osztrák Vendetta Fight Night szervezet vezetői tartottak a Haladás Sportkomplexumban.

A résztvevőket a hazai szervezők képviseletében Őze-Guth Szilvia mutatta be, a programot Farkas Csaba egyesületi elnök ismertette. Megtudtuk: a "Farkas" néven ismert világsztár fontosnak tartja a jótékonykodást, ezért

egy amerikai meghívást mondott le a győri gálán való részvételért.

Nagy lesz a felhajtás: Chimaev egy ötfős stábbal érkezik, és utazását, elszállásolását, minden magyarországi programját a szervező egyesület biztosítja. S aki nem jártas a ketrecharcban, annak egy adalék: a csecsen harcművész nevét parfüm is viseli, ami a sztárság egyértelmű fokmérője. Farkas Csaba hozzátette: azt remélik, a verseny végén minél több győztes magyar kéz emelkedhet a magasba.

A partnerszervezet nevében Bülent Saglem beszélt a rendezvényről. Mint mondta, büszke rá, hogy Magyarországon tető alá hozhatják ezt a gálát. Az esemény matchmakere, Csöndör Csaba részletezte:

18 meccset terveznek erre a gálára, és erős lesz a mezőny.

Összesen tíz nemzet harcosai küzdenek majd meg egymással, és számos magyar résztvevőnek szurkolhat a közönség. Amatőr és profi MMA, amatőr és profi K1, illetve puszta kezes box szerepel a műsorban.

Szombathelyt Őze Balázs képviseli majd az összecsapások során, aki egyben a gála szakmai koordinátora is. Ő kifejtette: a hazai MMA sport fejlődése szempontjából kiemelt jelentőségűek az ilyen rendezvények. Kiderült:

három mérkőzésre szóló szerződést kötött vele az osztrák Vendetta, e sorozat része a március végi meccs.

A gála nem egyszeri és megismételhetetlen: a szervezők azt tervezik, hogy az ország több városában rendeznek majd hasonlót.

közösség

további frisss

lap tetejére