Csapatban dolgozni, közösséget szolgálni lételeme - Lenkai Nóra a Szombathelyi Polgári Esték pódiumán

há • 2024. február 21., szerda •
Eltökélt célja, hogy visszateszi a térképre Szombathely városát, a polgárok véleményét konzultáción kéri ki - erről is beszélt az eddig többnyire csak az egyetemért, de szándékai szerint a jövőben egész Szombathelyért tevékenykedő polgármesterjelölt.
Csapatban dolgozni, közösséget szolgálni lételeme - Lenkai Nóra a Szombathelyi Polgári Esték pódiumán

Két vendége volt a Szombathelyi Polgári Esték keddi rendezvényének kedden, Lenkai Nórát mint polgármesterjelöltet ismerhette meg jobban a közönség, Orbán Balázs pedig a magyar külpolitika stratégiájáról szóló könyvét mutatta be a Haladás Sportkomplexumban. Jelen voltak a 2024-es helyhatósági választásokon induló jobboldali képviselőjelöltek is, és számos érdeklődő, szimpatizáns. A házigazda dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, parlamenti alelnök volt, ő vezette fel a beszélgetéseket. Az ELTE Savaria Egyetemi Központjának rektori biztosáról azt mondta,

dolgozó nő, gyermeket nevelő édesanya, és az elmúlt években felvirágoztatta a korábban súlyos válságot átélt szombathelyi felsőoktatást. - Amióta Lenkai Nóra vezeti az egyetemi központot, nő a hallgatói létszám, emelkedik a bekerülési pontszám. Joggal reméljük, hogy a várost is felvirágoztatná polgármesterként

- mondta.

Régi ismerősként köszöntötte a pódiumon beszélgetőpartnerét Lovass Tibor, a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöke, aki maga is az ELTE SEK oktatója, és igyekezett arról az oldaláról bemutatni Lenkai Nórát, amelyet kevesen ismernek. Kiderült, hogy a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a

gyermekén kívül az egyetemen 25 éve folyamatosan végzett, és az ehhez kapcsolódó közösségépítő, segítő munkájára a legbüszkébb,

és már középiskolásként, Rábahídvégről bejárva arról álmodozott, hogy itt tevékenykedhet egyszer. - Mindig is csapatban dolgoztam, igazi közösséget igyekszem építeni az egyetemen és környezetében. Soha nem tartottam elégnek, ha egy intézmény diplomát ad, és elengedi a hallgatók kezét. Itt értéket adunk a kezükbe, megmutatjuk nekik, hogy a társadalmi felelősségvállalás mit jelent, és egy örök időkre szóló közösséget nyújtunk számukra - fogalmazott a rektori biztos.

Beszélt a SegítéSEK programról is, amelyet ő talált ki és hozott létre. Ennek keretében kórházban fekvő gyermekeket vagy nevelőotthonban élő fiatalokat korrepetálnak, rászoruló alapítványoknak gyűjtenek adományt és hasonló hasznos projektekben vesznek részt a hallgatók.

Megemlítette elődei érdemeit is, mint mondta, mindig volt kitől tanulnia, így tud 2008 óta vezető beosztásokban az egyetem érdekében dolgozni. - Éjjel-nappal, 0-24 órában elérhető vagyok mindenki számára, az ajtóm nyitva áll a hallgatók és a kollégák előtt. Ugyanakkor az intézmény falain belül semmilyen kampánytevékenységet nem folytatok - szögezte le. Szólt róla:

ahogy az egyetemet, a várost is csapatban, közösségben munkálkodva kell irányítani, erre készül, és mindenkinek kikéri a véleményét.

Kiemelte a fiatalokat, akik most azért hagyják el diplomaszerzés után - vagy már előtt - Szombathelyt, mert a pezsgést, a karrierlehetőségeket keresik, ezt azonban itt nem lelik. Szerinte fontos lenne elérni, hogy visszajöjjenek, és megtalálják itt a számításukat, mert velük szeretné felvirágoztatni Szombathelyt.

Nem ül az "elefántcsonttoronyban" Lenkai Nóra. - Rektori biztosként a kapcsolatépítés is fontos feladatom régiós és egyéb szinteken.

Támaszkodom a civilekre, komoly összetartóerőt képviselnek, mert közösségben dolgoznak, egy-egy célért küzdenek, egységben. Számos együttműködési megállapodást kötöttem civilekkel az egyetem érdekében, szerettem volna ugyanis megmutatni, hogy mi nem egy zárt közösség vagyunk, nem szigeteljük el magunkat, hanem ellenkezőleg, kinyitottam a kapukat, és meghívtam mindenkit

- jegyezte meg. Hozzátette: egy városnak, ahol az Eötvös Loránd Tudományegyetemnek campusa van, komoly, kiaknázandó lehetőségei vannak. Amióta ő ül a vezetői székben, ezért dolgozik. - A szombathelyi felsőoktatást feltettük a térképre - szögezte le. Azt már Lovass Tibor tette hozzá valaki mást idézve, hogy bizony Szombathelyt is vissza kell tenni a térképre, mert lekerült onnan az utóbbi években.

Kiderült: Lenkai Nóra csapatot formálna a köztünk élő szombathelyi sportolókból, művészekből, tudósokból, szakértőkből. Azt tervezi, meghallgatja őket, beszélget és eszmecserét folytat velük, majd komoly városi szolgálatra készül - ahogy szolgálatnak tekintette az egyetemi munkát is. Megköszönte az aláíróknak azt a nyílt levelet, amelyben kiálltak mellette és polgármesterjelöltnek ajánlották a Fidesz helyi csoportjának. Bejelentette, hogy konzultációra kéri a szombathelyieket is, ezért egy kérdőívvel keresi majd fel a város polgárait a közeljövőben, amelyben fontos témákban kéri ki a véleményüket. - Alakítsuk újjá Szombathelyt, hogy a város ismét felkerüljön a térképre! - javasolta.

Az est második felében Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója mutatta be Huszárvágás - A konnektivitás magyar stratégiája című könyvét, erről később olvashatnak itt a frisss.hu-n.


 

közösség

további frisss

lap tetejére