Burkina Faso: lövöldözés és robbantások

MTI • 2016. január 16., szombat •
Lövések és robbanások hallatszottak péntek este a Burkina Fasó-i főváros egyik luxushoteljének közelében, amelyet helyszíni sajtójelentések szerint turbánt viselő fegyveres férfiak rohamoztak meg - írja az MTI.
Burkina Faso: lövöldözés és robbantások

Fegyveresek támadták meg Ouagadougou egyik luxusszállóját, majd tűzharc tört ki a támadók és a rendfenntartók között. A merénylők túszokat is ejtettek.
Az RT.com három iszlamista támadóról ír, akik túszokat ejtettek és elbarikádozták magukat a szállodában. Az AFP helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy lövéseket és robbanásokat hallott, a szálloda előtt egy lángoló gépkocsira figyelt fel. A francia hírügynökség újságírója három fegyverest látott, akik megtámadták a Splendid nevű - főleg külföldi turisták és ENSZ-alkalmazottak által lakott - luxushotelt, a szállodával szemben lévő kávéházra is lövéseket adtak le.

A Reuters hírügynökség is megerősítette a támadásról szóló híreket, szemtanúkra hivatkozva közölte, a fegyveresek megrohamozták a hotelt, több gépkocsit is felgyújtottak, miközben a levegőbe lőttek, az elriasszák az embereket. Ezután tűzharcba bocsátkoztak a rendfenntartó erőkkel.

közösség

további frisss

lap tetejére