Budapesten is az LMBTQ-lobbi célkeresztjébe kerültek a gyerekek

• 2023. március 23., csütörtök •
Egyre több helyen jelennek meg a drag queen-ek.
Budapesten is az LMBTQ-lobbi célkeresztjébe kerültek a gyerekek

Az Egyesült Államok és Nyugat-Európa után már hazánkban is mejelentek az LMBTQ-barát szórakozóhelyek, amelyek tárt karokkal várják a kiskorúak társaságát kereső transzvesztitákat, vagy drag queeneket is – írja az Origo.hu. Egy budapesti vendéglátóegység egyebek mellett olyan fényképekkel népszerűsíti magát a közösségi oldalán, amelyeken nőnek öltözött férfiak gyermekek előtt vonaglanak, vagy éppen ölelgetik a kicsiket - írja a Mandiner.

Az LMBTQ-lobbi térhódításával – a tengerentúli tendenciákhoz hasonlóan – hazánkban is rendre jelennek meg olyan transzvesztita show-k, ahol gyermekek jelenlétét is engedélyezik, vagy akár még bátorítják is a szervezők. Az úgynevezett Drag Brunch-okat tavaly ősszel kezdték el szervezni az említett bárban, azóta havonta tartanak ilyen eseményeket, ahová a jelek szerint kisgyerekeket is várnak.

Nincs semmi nyoma annak, hogy a szervezőknek, vagy a drag queeneknek akár a legcsekélyebb aggálya lenne azzal kapcsolatban, ha gyermekek is megtekintik a transzvesztiták előadását. Ráadásul arra is volt példa, hogy a gyermekeket magában foglaló közönséget aktívan is bevonták egy-egy performanszba.

A Drag Brunch Facebook-oldalán az Angel VenCartier nevű transzvesztita több fotón is kisgyermekeket fogdos, a hely műsoraiban fellépő másik drag queen-t, Valerie Divine-t pedig már korábban is rajtakapták, miközben gyermeket ölelgetett egy kávézó teraszán. Az esetről az Origó is beszámolt tavalyelőtt nyáron, és a cikk megjelenését követően a szórakozóhely el is távolította a botrányos fotót a közösségi oldaláról. A transzvesztita utólag úgy fogalmazott, hogy

„jól esett fotózkodnia a gyermekkel, s büszke is rá, hogy így tett”.

A transzvesztiták hazánkban is építik a hálózatukat, s ebből a csoportból kerülnek ki a rendszeres fellépői a néhány éve indult, úgynevezett Drag Queen Hungary versenyeknek, amelyet idén júliusban is megrendeznek. A fentebb említett, kisgyermekeket ölelgető Valerie Divine is ennek a körnek tagja – fogalmaz az Origo.

A tavalyi verseny győztesével a 24.hu közölt néhány hete egy promóciós videóinterjút, amelyben a női ruhába öltözött, kisminkelt, parókás férfi az általa képviselt műfajt magasztalta: „meglátod, azt mondod, wow! Abszolút művészetnek tartom a drag-et”. Az elérhető videók és képek alapján a Drag Queen Hungary rendezvényeinek hiányos öltözetű előadói provokatív, perverz szexuális utalásokkal tűzdelt produkciót mutatnak be a fülledt hangulatú szeánszokon.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Trenka Attila/Mandiner
Forrás: mandiner.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére