Brutális drogjárvány pusztít Amerikában: zombiként járnak az emberek az utcákon - megrázó videó

origo.hu • 2023. május 28., vasárnap •
Borzalmas felvételek mutatják, milyen pusztító áldozatokkal jár a philadelphiai kábítószer-járvány. A Kensington negyed – amely a szabadtéri drogpiacáról vált hírhedtté – teljesen tele van összeesett és ájult drogfogyasztókkal egy, a TikTokra feltöltött videón.
Brutális drogjárvány pusztít Amerikában: zombiként járnak az emberek az utcákon - megrázó videó

A Mandiner által írt - és az origo.hu által is lehozott - összefoglaló szerint a megrázó felvétel akkor készült, amikor a város a Xylazine, vagy más néven „tranq" nevű kábítószer növekvő használatával küzd, ami egy halálos nyugtató, és a heroin, a kokain, valamint a fentanil hatásának fokozására használnak.

A Mandiner azt írja, hogy a philadelphiai egészségügyi tisztviselők szerint a városra nagy hatással volt a járvány.

A xilazin különösen keményen sújtotta Philadelphiát, mivel megnövekedett túladagolási halálesetekhez, valamint súlyos sebekhez vezetett, amelyek pedig szepszist és amputációt okozhatnak

– mondta a philadelphiai egészségügyi minisztérium és az egészségügyi tanács közös közleményében a múlt hónapban. Közben a segélyszervezetek munkatársai azt mondják, hogy első kézből látták a kábítószer zsigeri hatásait. Sarah Laurel, a Savage Sisters nevű ártalomcsökkentő nonprofit szervezet alapítója elmondta, hogy az elmúlt négy évben nőtt a xilazin használata.

És most már vannak olyan egyének, akiknek nyílt, tátongó fekélyeik, fertőzéseik, nekrotikus szövetük van, és ez amputációhoz vezet

– mondta Laurel az NPR-nek. Laurel elmondta, hogy ő és kollégái már oxigént kezdtek hordani magukkal, mert egyre több kábítószer-fogyasztót találtak, akik nem reagáltak semmire sem.

Senki sem kérte ezt

– tette hozzá, majd kifejtette:

Ha valaki a bűnös drogpiacról vásárol kábítószert, azt kapja, amit kap, és nem háborodik fel. Nem hiszem, hogy bárki is tudta, hogy ennek ilyen katasztrofális hatása lesz.

A döbbenetes felvétel az alábbiakban tekinthető meg.

@urbanvisuals2.0 #kensingtonphilly #kensingtonphiladelphia #kensington #philadelphia ♬ original sound - Urban Visuals 2.0

 

közösség

további frisss

lap tetejére