Brutális állapotok Dubaj legnagyobb repülőterén + videó

• 2024. április 18., csütörtök •
Heves esőzések okoznak felfordulást a térségben. Több járatot is törölni kellett.Kedd óta nem javultak az időjárási viszonyok az Egyesült Arab Emírségekben, még mindig özönvízszerű esőzések pusztítanak többek között Dubajban is.
Brutális állapotok Dubaj legnagyobb repülőterén + videó

Kedd óta nem javultak az időjárási viszonyok az Egyesült Arab Emírségekben, még mindig özönvízszerű esőzések pusztítanak többek között Dubajban is - írja a Magyar Nemzet.

Szerdán több, mint 300 olyan járatot töröltek, amelyek a dubaji nemzetközi repülőtérre érkeztek vagy onnan indultak volna, valamint 100 másik járat esetében késést lehetett tapasztalni – írja a BBC brit hírügynökség. Az utasoknak azt tanácsolták, hogy túlterheltség miatt ne menjenek az 1-es terminálba, hacsak a repülőtársaságok nem hagyták azt jóvá. A repülőtér, amely tavaly 80 millió utast szolgált ki, figyelmeztette az érintetteket, hogy a rend helyreállítása még időbe telhet. Az Emirates, a dubaji székhelyű légitársaság is felfüggesztette a járatok igénybevételéhez szükséges „check-in” szolgáltatásukat csütörtökig.

Eközben a repülőtéren turisták tömegei tartózkodnak, akik abban reménykednek, hogy valamilyen járattal hamarosan hazautazhatnak. Elmondásuk szerint a légitársaságok felkészületlensége teljes mértékben nyilvánvalóvá vált ebben a nehéz időszakban.

Az özönvízszerű esőzések már áldozatokat is követeltek, Ománban a halálesetek száma 19-nél tart.

A hatóságok figyelmeztetést adtak ki, hogy további zivatarok, heves esőzések és erős szél várható.

Borítókép: Az utasok 2024. április 17-én a dubaji nemzetközi repülőtéren várják járataikat (Fotó: AFP)
Forrás: magyarnemzet.hu

közösség

további frisss

lap tetejére