Bronzzal és ezüsttel jöttek haza Nagyváradról a „Leo” Karate-do SE sportolói

• 2024. június 11., kedd •
Ketten utaztak Romániába a hétvégén Szombathelyről, 1200 nevezés között kellett helytállnia Polyák Dorkának és Molnár Csengének. Edzőjük szerint kihozták magukból a maximumot.
Bronzzal és ezüsttel jöttek haza Nagyváradról a „Leo” Karate-do SE sportolói

A romániai Nagyváradon rendezték a hétvégén a 2. WSEKU Világ- és Európa-bajnokságot - tájékoztatott Gál Róbert egyesületi elnök, edző. Kétféle szabályrendszerben bonyolították a versenyt, Sport karatéban világbajnoki címért, míg Budo karatéban Európa-bajnoki címért lehetett harcba szállni.

Megyénket a „Leo” Karate-do SE képviselte két fővel. A 15 éves korosztályban Polyák Dorka, míg a 16 éveseknél Molnár Csenge indult. A verseny nagyságát jelzi, hogy 1200 nevezés érkezett, Dorka még hajnali fél 2-kor is küzdött - tudtuk meg.

A „Leo”-sok az alábbi eredményeket érték el. Molnár Csenge formagyakorlatban Európa-bajnoki bronzéremmel zárt, küzdelemben sajnos nem sikerült az éremszerzés, az ötödik helyen végzett. Dorkának a formagyakorlat nem sikerült, viszont küzdelemben indult mindkét szabályrendszerben, és begyűjtött egy Európa-bajnoki ezüstöt, utána pedig egy világbajnoki ezüstöt. Mindkét lány kihozta magából a maximumot, Gál Róbert vezetőedző elégedett volt tanítványai teljesítményével.

közösség

további frisss

lap tetejére